μπισκοτα
Δείτε εδώ την εύκολη και νόστιμη συνταγή

Αυτά τα λεμονάτα μπισκότα βουτύρου είναι τόσο αφράτα και γευστικά, που θα γίνουν το νέο σας αγαπημένο σνακ ή επιδόρπιο.

Υλικά

125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 μέτριο λεμόνι
3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού ή βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

  • Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα μπολ μίξερ (ή σε ένα μεγάλο μπολ αν χρησιμοποιείτε χειροκίνητο μίξερ).
  • Αφήστε το αυγό και την κρέμα γάλακτος στον πάγκο μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
  • Τρίψτε το ξύσμα από το λεμόνι και στύψτε το χυμό του λεμονιού μέχρι να έχετε 2 κουταλιές της σούπας.
  • Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη στο βούτυρο. Χτυπήστε με το εξάρτημα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά, για περίπου 2 λεπτά, σταματώντας και ξύνοντας τα πλαϊνά του μπολ με μια σπάτουλα.
  • Προσθέστε το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το εκχύλισμα λεμονιού ή βανίλιας. Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το μείγμα μπορεί να φαίνεται σαν να έχει πήξει πολύ.
  • Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μόλις ενωθούν τα υλικά, για περίπου 1 λεπτό.
  • Με ένα κουτάλι, φτιάξτε μπισκότα σε ίσες μερίδες (1 κουταλιά της σούπας το καθένα – περίπου 36 μπισκότα συνολικά) και τοποθετήστε τα σε απόσταση 4 εκατοστών μεταξύ τους στα ταψιά (12 μπισκότα ανά ταψί).
  • Ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες των μπισκότων και να φουσκώσουν τα κέντρα, για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Επαναλάβετε το ψήσιμο με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Πασπαλίστε ελαφρά τα μπισκότα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Οικονομικο Πανεπιστήμιο Αθήνας: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Netcompany
Περιλαμβάνει δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών στη Netcompany, ανοίγοντάς τους τον δρόμο για την αγορά εργασίας, φυσικές και διαδικτυακές...
Οικονομικο Πανεπιστήμιο Αθήνας: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Netcompany
agori-nosokomeio.jpg
Συναγερμός στην Καβάλα: Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης 2 ετών παιδί με φυματίωση
Το παιδάκι νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης - Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης
Συναγερμός στην Καβάλα: Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης 2 ετών παιδί με φυματίωση
aimodosia
"Η δύναμη της προσφοράς": Επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Κέρκυρας
Η πρωτοβουλία ανέδειξε τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών να επιβεβαιώνει την αξία της...
"Η δύναμη της προσφοράς": Επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Κέρκυρας