σκόνη2
Τι ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος στο OPEN

Για ακραίο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί από χθες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το θετικό όμως σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο είναι ότι από σήμερα θα αρχίσει να απομακρύνεται το φαινόμενο προς το μεσημέρι και να κινείται προς την περιοχή της Τουρκίας.

Ιδιαίτερα από την Πελοπόννησο και πιο νότια είχαμε μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης ωστόσο πιο βόρεια λόγω λασποβροχών ήταν πιο μικρές οι συγκεντρώσεις και πιο υποφερτή η κατάσταση.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο βορειοδυτικός άνεμος ενισχύεται στην Αττική με αποτέλεσμα να… καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη που κάλυψε τα πάντα στο πέρασμα της, ενώ θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 27 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει πιο γρήγορα, ενώ προς το απόγευμα θα πυκνώσουν τα σύννεφα και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 βαθμούς.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική και τη βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά (σε υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα). Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πάσχα: Θα «βουλιάξουν» Αργοσαρωνικός και Κυκλάδες - Σημανικά αυξημένη η κίνηση | Έθνος (ethnos.gr)

Ρέντη: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις απολογίες των 67 συλληφθέντων - Αποκαλύψεις και στοιχεία για τη δράση τους | Έθνος (ethnos.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο