psaria
Τι προκάλεσε το απίστευτο φαινόμενο

Σοκ προκάλεσε στο διαδίκτυο το βίντεο που δείχνει να πέφτουν ψάρια από τον ουρανό, στην πόλη Yasuj του Ιράν.

Συγκεκριμένα, το βίντεο από την «βροχή ψαριών» έχει γίνει ήδη viral με τα ψάρια να πέφτουν από τον ουρανό ανάμεσα σε αυτοκίνητα που περνούν. Μάλιστα, ο άνδρας, ο οποίος κινηματογραφεί τη «βροχή των ψαριών», χοροπηδάει και φωνάζει από χαρά.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι ψεύτικο, θυμίζοντας ένα άλλο βίντεο που έδειχνε μελιτζάνες να πέφτουν από τον ουρανό στην Τεχεράνη το 2020. Τότε οι ιρανικές αρχές είχαν συλλάβει πέντε άτομα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η «βροχή ψαριών» στο Ιράν προκαλείται από ανεμοστρόβιλους

Το φαινόμενο πάντως έχει καταγραφεί και στο παρελθόν και σύμφωνα με τους επιστήμονες η «βροχή ψαριών» προκαλείται από ανεμοστρόβιλους. Όταν ένας ανεμοστρόβιλος διασχίζει τη θάλασσα ή τον ωκεανό, «μαζεύει» ψάρια, βατράχια, χελώνες και καβούρια. Αυτά τα πλάσματα κινούνται μαζί με τον ανεμοστρόβιλο και στη συνέχεια παραμένουν στον ουρανό μέχρι να μειωθεί η ταχύτητα του ανέμου.

Όταν η ταχύτητα του ανέμου μειώνεται σταδιακά, αυτά τα ζώα πέφτουν στο έδαφος μαζί με το βρόχινο νερό. Φαίνεται σαν να βρέχει ψάρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα