τυριά
Ποιο βρέθηκε στην κορυφή

Τη λίστα με τα 100 καλύτερα τυριά στον κόσμο ανακοίνωσε για το 2024 το γνωστό online γαστρονομικό περιοδικό Taste Atlas.

Αν και θεωρούμε πως η Γαλλία είναι η χώρα του καλού τυριού, η νέα κατάταξη των 100 καλύτερων τυριών στον κόσμο που δημοσίευσε πρόσφατα η πλατφόρμα δίνει τα σκήπτρα στα ιταλικά τυριά, που μονοπωλούν τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη. Η Γαλλία βρίσκεται στην 7η θέση με το τυρί Saint-André.

Αλλά ποιο βρίσκεται στην κορυφή; Φαίνεται πως το καλύτερο τυρί στον κόσμο για φέτος είναι η παρμεζάνα. Χρησιμοποιείται συχνά σε πολλά ιταλικά πιάτα και είναι γνωστή για την εξαιρετική της ποιότητα. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η mozzarella di bufala, η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις, και το Crescenza stracchino, ένα ιταλικό τυρί που προέρχεται από τη Λομβαρδία.

Στην τέταρτη θέση, όμως, έχουμε ελληνική εκπροσώπηση. Εκεί, λοιπόν, βρέθηκε η γραβιέρα Νάξου, ένα εξαιρετικό σκληρό τυρί, που ξεχωρίζει για τη γεύση του. Έχει χαρακτηριστεί προϊόν ΠΟΠ και παράγεται από αγελαδινό γάλα ή μείγμα αγελαδινού με πρόβειο και κατσικίσιο.

Πάντως, εκτός δεκάδας, στη θέση 14 βρίσκουμε ακόμη ένα ελληνικό τυρί, το μελίχλωρο Λήμνου. Το μελίχλωρο τυρί αποτελεί παραδοσιακό προϊόν τοπικής τυροκομίας και παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Λήμνου. Αμέσως μετά την τυροκόμιση έχει υφή κρεμώδη στην οποία οφείλει και το όνομά του.

Η λίστα του Taste Atlas

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα