Ρατσιστική επίθεση από δήμαρχο Περάματος
«Η οργή που αισθανόμαστε όλες και όλοι για τις αδιανόητες, άκρως ρατσιστικές ενέργειες του Δημάρχου Περάματος κατά ομάδας αστέγων δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις»

Σε μια άκρως ρατσιστική πράξη επιδόθηκε ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος και χρησιμοποιώντας υδροφόρα της Πολιτικής Προστασίας, κατέβρεξε Ρομά και τα υπάρχοντά τους, αφού πρώτα λογομάχησε με μια γυναίκα.

«Αν πάθουν τίποτα τα μωρά», του είπε η γυναίκα και εκείνος απάντησε: «Στο σπίτι σας, στο χώρο σας, στο Δήμο σας. Στο ίδρυμα σήμερα τα μωρά και εσείς στο μπουζουρού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δήμαρχος έχει δεχθεί τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και της ακροδεξιάς της περιοχής στις εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν προχώρησε στην απαράδεκτη επίθεση προς τους Ρομά, οι αστυνομικές αρχές της περιοχής έμειναν άπραγες.

«Η οργή που αισθανόμαστε όλες και όλοι για τις αδιανόητες, άκρως ρατσιστικές ενέργειες του Δημάρχου Περάματος κατά ομάδας αστέγων Ρομά δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Ελλάν Πασσέ», καταδικάζοντας απρίφραστα τις ενέργειες του Δημάρχου και ζητώντας την παρέμβαση των αρχών.

Δείτε βίντεο από τη ρατσιστική επίθεση του Δημάρχου:

 

Η ανακοίνωση της «Ελλάν Πασσέ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Η οργή που αισθανόμαστε όλες και όλοι για τις αδιανόητες, άκρως ρατσιστικές ενέργειες του Δημάρχου Περάματος κατά ομάδας αστέγων Ρομά δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.

Το βίντεο που ο ίδιος ο Δήμαρχος «περήφανα» μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζει τον ίδιο να απειλεί, να βρίζει και κατόπιν να καταβρέχει με μάνικα ενήλικες και παιδιά που βρήκαν προσωρινή στέγη σε υπαίθριο χώρο. 

Για ποια προστασία των ευάλωτων ομάδων, για ποιες πολιτικές ένταξης, για ποια ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί να γίνει λόγος την στιγμή που ο ίδιος ο Δήμαρχος μιας περιοχής κάνει πράξη τον αντιτσιγγανισμό και την απανθρωπιά;

Η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και οι πρακτικές του εν λόγω Δημάρχου, δεν πρέπει να αποτελέσουν απλώς μια ημερήσια είδηση που ως αύριο θα έχει ξεχαστεί. Οι διακρίσεις, ο αντιτσιγγανισμός, οι κοινωνικές ανισότητες που βιώνει ο Ρομά πληθυσμός πρέπει να πάψουν να αποτελούν μόνο τίτλους ειδήσεων και εκθέσεων. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και για θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία καταπατούνται συστηματικά, οδηγώντας σε περιστατικά σαν αυτό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες του Δημάρχου Περάματος και ευελπιστούμε πως η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές θα παρέμβουν άμεσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doukas
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Δούκας – Οι δηλώσεις του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
astinomia-peripoliko
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο