φουρνος
Απομακρύνετε το λίπος από το φούρνο ή τη φριτέζα αέρος άμεσα με το «εντελώς φυσικό» καθαριστικό

Οι λεκέδες λίπους στους φούρνους και στις φριτέζες αέρος μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν. Ευτυχώς μία ειδικός στον καθαρισμό βρήκε έναν φυσικό τρόπο για να κάνει τη δουλειά αυτή πολύ πιο εύκολη.

Ο καθαρισμός του λίπους από τον φούρνο ή την φριτέζα αέρος συνήθως απαιτεί πολύ τρίψιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένας απλός τρόπος για να μαλακώσετε τους λιπαρούς λεκέδες ώστε να αφαιρεθούν πιο εύκολα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο προϊόν καθαρισμού. Όμως, μερικές φορές αυτά τα καθαριστικά προϊόντα μπορεί να περιέχουν χλωρίνη ή άλλα σκληρά χημικά που πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να έχουν κοντά στο μέρος όπου μαγειρεύουν το φαγητό τους.

Η Emma Reed, ειδικός στον οικολογικό καθαρισμό, προτείνει να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πάστα καθαρισμού χρησιμοποιώντας απλά υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι σας. «Η παρασκευή των δικών μου καθαριστικών προϊόντων είναι πλέον μέρος της ρουτίνας μου. Δεν περιφέρομαι πια στα ράφια με τα προϊόντα καθαρισμού στα καταστήματα, δεν επηρεάζομαι από τις διαφημίσεις και δεν μου λείπουν εκείνες οι χημικές μυρωδιές στο σπίτι μου. Αντίθετα, μπορώ να είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιώ φυσικά και ασφαλή προϊόντα χωρίς τοξίνες, κάτι που είναι καλύτερο για την υγεία μας αλλά και για το περιβάλλον», δηλώνει η ίδια.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό σε μορφή κρέμας για να ξεφορτωθείτε το λίπος

Ψάχνετε για έναν φυσικό τρόπο να απαλλαγείτε από το λίπος στις συσκευές στην κουζίνα; Δείτε πώς να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό σε μορφή κρέμας με απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μαγειρική σόδα
  • Βρασμένο νερό που έχει κρυώσει
  • Σαπούνι Καστίλλης (ή υγρό πιάτων)

Η μαγειρική σόδα είναι το κύριο συστατικό αυτού του απλού καθαριστικού προϊόντος, καθώς απορροφά και απομακρύνει εύκολα το λίπος από τις επιφάνειες. Έχει αλκαλικό χαρακτήρα, ενώ το λίπος και το λάδι είναι όξινα. Έτσι, όταν η μαγειρική σόδα έρχεται σε επαφή με το λίπος, μπορεί να το εξουδετερώσει. Επιπλέον, η μαγειρική σόδα έχει μορφή σκόνης, οπότε μπορεί να λειτουργήσει ως ήπιο αποξεστικό για να διασπάσει και να μαλακώσει το λίπος, διευκολύνοντας την αφαίρεσή του.

Το σαπούνι Καστίλλης συνήθως παρασκευάζεται από φυτικό ή λάδι καρύδας και μπορεί να διασπάσει το λίπος δημιουργώντας γαλάκτωμα όταν αναμιχθεί με νερό. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε σαπούνι Καστίλλης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική λύση το συνηθισμένο υγρό πιάτων.

Οδηγίες:

  1. Μετρήστε περίπου 230 γραμμάρια μαγειρική σόδα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε στη συνέχεια 4 κουταλιές της σούπας σαπούνι και περίπου 8 κουταλιές της σούπας κρύο νερό που προηγουμένως έχετε βράσει.
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν σας φαίνεται πολύ αραιό, προσθέστε λίγη ακόμα μαγειρική σόδα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και το καθαριστικό σας σε μορφή κρέμας είναι έτοιμο για χρήση. Απλά απλώστε το στο φούρνο σας, την φριτέζα αέρος σας ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια με λεκέδες και θα απομακρύνει εύκολα το λίπος.

Συμβουλές από την ειδικό

  • «Χρησιμοποιήστε το καθαριστικό μου σε μορφή κρέμας με ένα σφουγγάρι ή πανί. Βρέξτε ελαφρά το πανί, πάρτε λίγο από το καθαριστικό και απλώστε το στην επιφάνεια της επιλογής σας».
  • «Τρίψτε το καλά και θα δείτε γρήγορα πόσο εύκολα αφαιρεί τη βρωμιά και τους λεκέδες. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε απλά να το ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή λίγο λευκό ξύδι για να γυαλίσετε τις βρύσες και τις τρύπες των αποχετεύσεων».
  • «Αυτό είναι ειλικρινά ένα από τα καλύτερα καθαριστικά που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Το χρησιμοποιώ σε νεροχύτες, μπάνια, σε σοβατεπί, πόρτες, σημάδια στους τοίχους και άλλα. Είναι ασφαλές για χρήση σε όλο το σπίτι».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ellnikia_nisia_greek_islands_mykonos.jpg
Μύκονος: Αυτοψία στο «εστιατόριο της κλοπής» – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ
Ο Νικ Κρέιβεν, υποδυόμενος τον απλό τουρίστα, παρήγγειλε δύο μπίρες και ένα πιάτο με θαλασσινά και μετά… ζήτησε τις εξηγήσεις για τον ακριβό...
Μύκονος: Αυτοψία στο «εστιατόριο της κλοπής» – Εκεί που μία γαρίδα φθάνει να κοστίζει 87 ευρώ
Νοσοκομείο Νάξου
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της τουριστικοποίησης: Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νάξου
Ποια δημόσια Υγεία ευαγγελίζονται η σημερινή κυβέρνηση και όσοι χαράσσουν την πολιτικής της στον τομέα αυτό;
Η εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας υπό το πρίσμα της τουριστικοποίησης: Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Νάξου
Όταν τρέχω… δεν τρέχω!
Ποια είναι η βιολογική σας ηλικία- Πώς θα την βρείτε
Η ιδέα πίσω από τη βιολογική ηλικία είναι ότι τα κύτταρα και τα όργανά μας έχουν τη δική τους ηλικία η οποία διαφέρει από αυτήν που αναγράφεται στην...
Ποια είναι η βιολογική σας ηλικία- Πώς θα την βρείτε