καύσωνας
Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό που θα έχουμε φέτος το καλοκαίρι

«Βγαλμένο από την κόλαση», προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες ο καιρός έχει ζεστάνει σχεδόν ανυπόφορα και ο υδράργυρος σήμερα ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Κρήτης.

Μετά τον Γιάννη Καλλιάνο, που προειδοποιεί για εβδομάδα «κολαστήριο», ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνει λόγο για θερμοκρασίες ρεκόρ κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, καθώς αναφέρει πως ο καύσωνας θα φέρει… 50άρια.

«Να μην σε νοιάζει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εύστοχος τίτλος σχετικά με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί σήμερα στη χώρα μας. Ψάχνοντας λοιπόν σήμερα κι εγώ για ρεκόρ, έπεσα πάνω σε αυτόν τον χάρτη όπου για ποια 40αρια και 42αρια μιλάμε? Δεν προσέξατε καλά μάλλον, γιατί υπάρχει και το 43.2°! Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε. Καλό απόγευμα σε όλες και όλους!» γράφει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται εβδομάδα «κολαστήριο»

Αν και η θερμή εισβολή από την Πέμπτη (06/06) υποχωρεί, η ζέστη παραμένει, αφού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, την Παρασκευή, το Σάββατο και την ερχόμενη Κυριακή θα επικρατήσουν ξεκάθαρα καλοκαιρινές συνθήκες με τον υδράργυρο να δείχνει 35,36 ίσως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, από την επόμενη Δευτέρα (10/06) και με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία έρχεται μια εβδομάδα «κολαστήριο», όπως τη χαρακτήρισε.

Πιο συγκεκριμένα, θα βιώσουμε μια εβδομάδα με έναν πολύ ισχυρό καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά εύκολα τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε τμήματα της χώρας ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 43 βαθμούς. Φαίνεται πως η διάρκειά του θα είναι 4-5 μέρες.

Βέβαια, εξαιτίας της πρόωρης πρόγνωσης τα στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν και να βιώσουμε ένα ηπιότερο φαινόμενο.

Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι θα σημειωθούν 28 βαθμοί Κελσίου στα 1.500 μέτρα υψόμετρο!

Ο καύσωνας φαίνεται να υποχωρεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (15-16/06), όταν ένα μελτέμι θα ρίξει τη θερμοκρασία στη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα