καμπινγκ
Το Camping θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας το 12ο camping της Πορείας το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από το Σάββατο 27 Ιουλίου, μέχρι την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Η Πορεία έχει προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ισορροπημένες ανάσες ξεκούρασης και διασκέδασης. Με σταθερούς άξονες συνάντησής μας το καθημερινό κυλικείο και τη συλλογική κουζίνα της Πορείας, και δίπλα στα -σχεδόν καθιερωμένα- «εργαστήρια» μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων, αλλά και νέων καλλιτεχνών, τη μόνιμη έκθεση βιβλίου, τις προβολές ταινιών, τα beach party, τα επιτραπέζια τουρνουά και τα (παρα)θαλάσσια πρωταθλήματα, ο κεντρικός σκελετός του προγράμματος διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 27 Ιουλίου

Στήνουμε τις σκηνές μας! Θερμό καλωσόρισμα και δροσερή έναρξη με μια δροσιστική βουτιά στη θάλασσα μπροστά στο Camping Drepanos το οποίο θα μας φιλοξενήσει για τις 9 ημέρες και τις 8 βραδιές της φετινής θερινής μας απόδρασης.

Κυριακή 28 Ιουλίου

20:00 Εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Παλαιστίνη: Η αντίσταση θα φέρει τη λευτεριά!», με κεντρική εισηγητική τοποθέτηση από τον Αχμάντ Χασάν, εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με προβολή ολιγόλεπτου σχετικού βίντεο της Πορείας. Κομμάτι της συζήτησης που θα ακολουθήσει, το ιστορικό των τελευταίων μηνών στην υπόθεση της Παλαιστίνης, και ο αγώνας του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού που συνεχίζεται.

Δευτέρα 29 Ιουλίου

08:00 Η πρώτη εξόρμησή μας από το Δρέπανο έχει για πρώτο σταθμό της το Σταυράκι Ιωαννίνων (ιστορικό τόπο στον οποίο το 1948 εκτελέστηκαν στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, καθώς και προοδευτικοί αγωνιστές) όπου και θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση της Πορείας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στις μαρτυρικές Λιγκιάδες (καταστράφηκαν από τους Ναζί κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο) με την εντυπωσιακή πανοραμική θέα πάνω από τη λίμνη Παμβώτιδα, και, τέλος, στον Αχέροντα ποταμό, όπου μπορούμε να απολαύσουμε μια διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους, κατά μήκος του ποταμού.

21:00 Το βράδυ της Δευτέρας θα προβληθεί το μονόωρο ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι», πολύ ενδιαφέρουσα φετινή παραγωγή-δημιουργία της ομάδας «Συλλογική Μνήμη».

Τρίτη 30 Ιουλίου

20:00 Καθώς φέτος είναι η χρονιά στην οποία συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από το θάνατο του Β. Λένιν, η Πορεία θα πραγματοποιήσει σχετική εκδήλωση με αναφορές στην ιστορία αλλά και στο σήμερα: «100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν: Η επαναστατική θεωρία και πράξη, αναγκαίος οδηγός των λαϊκών αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με βίντεο που θα αποτελέσει την εισαγωγή στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Τετάρτη 31 Ιουλίου

22:00 Παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι! Το κλαρίνο θα δίνει τον τόνο… το βιολί, το λαούτο, η κιθάρα και τα κρουστά θα το συνοδεύουν. Προετοιμαζόμαστε για πολύ χορό σε ένα γλέντι που θα θυμίζει τα παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της Ηπείρου!

Πέμπτη 1 Αυγούστου

20:00 Οι σκοτεινές αποχρώσεις του «πράσινου» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνει η Πορεία για το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με θέμα το περιβάλλον και τις ολέθριες σε βάρος του πολιτικές. Συζητάμε πώς, με «πράσινη» ή «καθαρή» ενέργεια, η «ανάπτυξή» τους καταστρέφει και το περιβάλλον και τις ζωές μας. Οι αγώνες για το περιβάλλον είναι αγώνας για τη ζωή μας, αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

23:00 Με ένα δροσιστικό νυχτερινό cocktailparty της Πορείας δίπλα στην ακρογιαλιά ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Αυγούστου!

Παρασκευή 2 Αυγούστου

08:00 Ιδιαίτερου φυσιολατρικού ενδιαφέροντος η δεύτερη εκδρομή μας, με προορισμό μας τον κρυστάλλινο ποταμό Βοϊδομάτη, «έναν από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης». Το πρόγραμμά μας να επιτρέπει πεζοπορία στις όχθες του, με αφετηρία τη Γέφυρα Κλειδωνιάς και επιλογή διαδρομής μέχρι το Γεφύρι της Αρίστης.

21:00 Οι θεατράνθρωποι της Πορείας, από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, επιστρέφουν, για να παρουσιάσουν στο σανίδι μια σειρά από θεατρικά δρώμενα.

22:30 Μικρό αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι! Το μουσικό σχήμα της Πορείας, πιστό στο ραντεβού του με το camping, ετοίμασε και παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα σε αγαπημένες λαϊκές μελωδίες. Τραγούδια που εμπνεύστηκαν και συνέθεσαν σπουδαίοι μουσικοσυνθέτες όπως ο Θεοδωράκης, ο Ξαρχάκος, ο Λοΐζος, ο Μικρούτσικος αλλά και οι Τσιτσάνης, Καλδάρας και άλλοι, θα συντροφεύσουν τους φίλους της Πορείας σε μια όμορφη βραδιά με ζωντανή μουσική.

Σάββατο 3 Αυγούστου

22:00 Το παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου θα αποτελέσει το ζωηρό κλείσιμο και ταυτόχρονα την κορύφωση των εκδηλώσεων της Πορείας στο Δρέπανο και στο 9ήμερο camping της. Μουσικές από όλη την Ελλάδα από τη λαϊκοδημοτική ορχήστρα που αποτελούν οι μουσικοί:

Μιχάλης Μιχόπουλος: Φωνή

Αντώνης Κακούρης: Κλαρίνο

Χρήστος Αγγέλης: Μπουζούκι

Σοφία Κάκκου: Κρουστά

Εξυπακούονται, ανάμεσα στα άλλα: κάρβουνα, τσίκνισμα, πλούσιο τραπέζι από τη συλλογική κουζίνα της Πορείας, λαχειοφόρος, χορός, ηπειρώτικα!

Κυριακή 4 Αυγούστου

Μια τελευταία δροσιστική βουτιά πριν την αναχώρησή μας από το camping! Γεμισμένες μπαταρίες και, μπροστά μας, σχεδόν ολόκληρος ο Αύγουστος!

Χρήσιμες πληροφορίες

Στον ιστότοπο των ΚΤΕΛ Θεσπρωτίαςhttps://ktelbus.gr/thesp/ticketwebθα βρείτε τη διαθεσιμότητα/τιμές των εισιτηρίων και τις ώρες των δρομολογίων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς (και από) Ηγουμενίτσα. Αν είστε αναποφάσιστοι για τις ημέρες της διαμονής σας, μη ξεχνάτε ότι τα ΚΤΕΛ προσφέρουν δυνατότητα εισιτηρίου με …ανοιχτή επιστροφή!

Ήδη από το πρώτο Σάββατο του προγράμματος, θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα πρωταθλήματα και τα τουρνουά, και θα συναποφασιστούν οι χρόνοι των εργαστηρίων, με βάση τις συμμετοχές. Ανάμεσα στα άλλα, φέτος προγραμματίζεται εικαστικό εργαστήρι, υπό τον τίτλο «Σκιά-γραφίες». Από την αρχαιότητα, η σκιά αποτελεί έμπνευση για τη δημιουργία έργων ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής, κεραμοποιίας. Ζωγράφοι ή …κοινοί θνητοί θα έχουμε τη δυνατότητα να περιπλανηθούμε στην περιπέτεια της σκιαγράφησης της όμορφης χλωρίδας της Ηπείρου

Η Πορεία εξασφάλισε και φέτος πολύ χαμηλές τιμές/ημέρα για όλους τους φίλους και συναγωνιστές που θα διαμείνουν σε σκηνές στο Camping Drepanos (μόλις 9 ευρώ), με ένα επιπλέον εφάπαξ ποσό οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης του camping μας ίσο με 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6976777952 (Φανή, Αθήνα), 6957319990 (Γιώργος, Θεσσαλονίκη), 6987557391 (Αιμίλιος, Γιάννενα).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα