glossa
Τι δείχνει το χρώμα της γλώσσας για την υγεία σας – Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Μερικές φορές το σώμα μας μάς λέει πολλά για την υγεία μας, αλλά μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η γλώσσα σας μπορεί να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα.

Εκτός από το ότι μας βοηθά να μιλάμε, να τρώμε και να πίνουμε, μάς ενημερώνει επίσης όταν κάτι δεν πάει καλά με το σώμα μας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε τι χρώμα είναι.

Σύμφωνα με ένα βίντεο στο TikTok, η γλώσσα μπορεί να σας ενημερώνει για κάποια πράγματα, αν πάρει μια συγκεκριμένη απόχρωση. Όταν, λοιπόν, έχει διαφορετικό χρώμα, αυτό συνήθως συμβαίνει για κάποιο λόγο.

Στο βίντεο όλα αυτά εξηγούνται με απλά λόγια. «Απλά πρέπει να προσέχετε μερικά πράγματα όταν ανοίγετε το στόμα σας», αναφέρει ο χρήστης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που το δημιούργησε.

Τι δείχνει το χρώμα της γλώσσας σας

Όπως εξηγεί, εάν η γλώσσα σας έχει ανοιχτό ροζ χρώμα τότε είστε υγιής. Ωστόσο, το κίτρινο μπορεί να υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζετε γαστρικά ή πεπτικά προβλήματα.

Μια λευκή ή γκρι γλώσσα συνδέεται συχνά με μύκητες και το μοβ μπορεί να συσχετιστεί με προβλήματα στους πνεύμονες και την καρδιά. Εάν η γλώσσα σας έχει έντονο κόκκινο χρώμα, τότε μπορεί να έχετε προβλήματα με την καρδιά ή την κυκλοφορία του αίματος σας.

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό υγείας NHS, εάν έχετε μια «σκληρή» ή λευκή γλώσσα συνήθως δεν είναι σοβαρό και μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκετά εύκολα.

Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια μαλακή οδοντόβουρτσα, να βουρτσίζετε τη γλώσσα σας ή να χρησιμοποιείτε ξύστρα -και να χρησιμοποιείτε καλαμάκι όταν πίνετε.

Τι να κάνετε για να διατηρήσετε τη γλώσσα σας υγιή

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα και να βεβαιωθείτε ότι δεν τρώτε πολύ πικάντικα ή όξινα τρόφιμα που θα μπορούσαν να ερεθίσουν περαιτέρω τη γλώσσα σας. Εκτός από αυτό, δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα που περιέχει λαυρυλοθειικό νάτριο.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω συμβουλές, επικοινωνήστε με τον γιατρό ή τον οδοντίατρό σας. Επιπλέον, το δάγκωμα και το κάψιμο της γλώσσας σας μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο, αλλά αυτό θα πρέπει να διαρκέσει μόνο για λίγες μέρες.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι μια λευκή γλώσσα μπορεί να σημαίνει ότι πάσχετε από μια υποκείμενη κατάσταση υγείας, όπως αναιμία, οστρακιά, ομαλό λειχήνα, λευκοπλακία, στοματικά έλκη ή άφθες.

Το NHS λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην κάνετε αυτοδιάγνωση και θα πρέπει πάντα να αναζητάτε ιατρική συμβουλή εάν ανησυχείτε για τη γλώσσα σας με οποιονδήποτε τρόπο.

Πηγή: oloygeia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια