Βίντεο με πλάνα από το 1996 καταγράφει την αλλαγή που "υπέστη" η ανθρωπότητα
Πλάνα από το 1996 αποκαλύπτουν την τραγική αλλαγή στις συνήθειες μας

Πολλοί θυμούνται τη δεκαετία του 1990 για διαφορετικούς λόγους: Τα πάρτι σε αποθήκες και γκαράζ με ηλεκτρονική μουσική , τα μπουζούκια που λειτουργούσαν 7/7 και τα Friends που έκαναν το ντεμπούτο τους στο NBC.

Υπάρχουν και κάποιοι που θυμούνται τη συγκεκριμένη δεκαετία για την εμφάνιση των κινητών τηλεφώνων, με το πρώτο smartphone να βγαίνει στη λιανική αγορά το 1994.Εκείνη την εποχή, οι τυχεροί κάτοχοι των κινητών δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να παίρνουν τηλέφωνο, να στέλνουν μηνύματα και να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το ημερολόγιο και η αριθμομηχανή.
 
Χρειάστηκε σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία για να αρχίσουν οι ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω 3G και περίπου 13 χρόνια μέχρι η Apple να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία της τεχνολογίας με το iPhone.

Αν σκεφτούμε ότι τα social media δεν υπήρχαν το 1996, είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι vintage συσκευές δεν ήταν τόσο προηγμένες και επομένως καθόλου εθιστικές.

Παρά το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα με τα σύγχρονα smartphone, ορισμένοι άνθρωποι νοσταλγούν ακόμα και σήμερα τις προηγούμενες εποχές, όπου οι άνθρωποι δεν ήταν κολλημένοι στις συσκευές τους.

Μάλιστα, υπάρχει ένας λογαριασμός στο TikTok με την ονομασία «Nostalgia Goat», που κατέγραψε μια στιγμή όπου δεν υπάρχουν τηλέφωνα στον ορίζοντα - και οι θεατές σχολίασαν πόσο «μαγική» ήταν.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει 1,6 εκατομμύρια προβολές, ξεκινά με ένα πλάνο τριών γυναικών που ανεβαίνουν μια κυλιόμενη σκάλα ενός εμπορικού κέντρου. Όταν φτάνουν στον επάνω όροφο του εμπορικού κέντρου, δύο από τις γυναίκες περπατούν προς τα δεξιά, ενώ η άλλη στρίβει αριστερά.

Στο δεύτερο κλιπ, ο άγνωστος κάμεραμαν κινηματογραφεί διάφορες ομάδες ανθρώπων που ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν τις κυλιόμενες σκάλες. Παρά το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι άγνωστοι, όλοι έχουν ένα κοινό: κανένας τους δεν κάνει scrolling στα smartphones.

Αφού είδαν το βίντεο που έχει γίνει πλέον viral, οι χρήστες βγήκαν μαζικά για να αναπολήσουν τη λιγότερο τεχνολογικά προηγμένη κοινωνία.

«Τα κινητά και η τεχνολογία κατέστρεψαν τα πάντα. Όπου και να πας βλέπεις σχεδόν όλους να είναι πάνω από τα τηλέφωνά τους» σημείώσε ένας χρήστης. «Ήμουν 36 ετών. Αυτές οι μέρες, συμπεριλαμβανομένων των δεκαετιών του '70 και του '80, ήταν οι καλύτερες εποχές για να ζήσεις. Τώρα έχουμε έναν κόσμο από ζόμπι που κοιτάζουν προς τα κάτω», σχολίασε κάποιος άλλος.

Ένας τέταρτος χρήστης έγραψε: «Πως έγινε έτσι η ανθρωπότητα; Απλά θυμάμαι ότι το εμπορικό κέντρο ήταν ένα μαγικό μέρος. Ταινίες, ηλεκτρονικές αίθουσες, εστιατόριο, ίσως πατινάζ στον πάγο ή μίνι γκολφ σε κλειστό χώρο».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio-meth
Ερεύνα: Πώς ο αυτισμός συνδέεται με μια πολύ κοινή λοίμωξη - Μεταδίδεται και από την έγκυο στο έμβρυο
Έρευνα αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ αυτισμού και μιας πολύ κοινής λοίμωξης - Μεταδίδεται και από την έγκυο στο έμβρυο
Ερεύνα: Πώς ο αυτισμός συνδέεται με μια πολύ κοινή λοίμωξη - Μεταδίδεται και από την έγκυο στο έμβρυο