Μακριά μαλλιά
Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα καλοκαιρινά μακροβούτια στη θάλασσα και την αλμύρα στον νησιώτικο αέρα. Τι, όμως, μπορεί να σημαίνει για τα μαλλιά μας όλο αυτό και τι μπορούμε να προσέξουμε;

Όσο κι αν θα θέλαμε να γλιτώσουμε μερικά λουσίματα ή να διατηρήσουμε ένα ωραίο χτένισμα και την επόμενη ημέρα, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την ανάγκη μας για μακροβούτια στη θάλασσα που θα μας δροσίσουν από την κορυφή ως τα νύχια, ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν φέτος. Το αλμυρό νερό, ωστόσο, έχει και τα μειονεκτήματά του.

Είναι το θαλασσινό νερό κακό για τα μαλλιά σας;
Εν ολίγοις: ναι, σε ένα βαθμό είναι. Τόσο το θαλασσινό νερό όσο και το χλώριο διογκώνουν την επιφάνεια στο εξωτερικό στρώμα της τρίχας, καθιστώντας την ευάλωτη στη φθορά, συν του ότι αφαιρείται η υγρασία της. Αυτό με τη σειρά του κάνει τα μαλλιά πιο μπερδεμένα, ξεθωριάζει το χρώμα και ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής.

Πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση στις διακοπές;
Χρειάζεται μια ρουτίνα περιποίησης, με λούσιμο δυο «χεριών» με σαμπουάν κι ένα θρεπτικό leave-in conditioner ή μια θεραπεία μαλλιών. Το πρώτο χέρι θα απομακρύνει το αλάτι, τη ρύπανση, τα συσσωρευμένα προϊόντα και το σμήγμα και το δεύτερο θα επιτρέψει στα μαλλιά σας να αποκομίσουν τα οφέλη από το καθαριστικό σας.

Αναζητήστε συστατικά που είναι γνωστό ότι θρέφουν και επανορθώνουν, όπως πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έλαια, τύπου έλαιο ηλιόσπορου. Το καστορέλαιο είναι επίσης ένα απίστευτα θρεπτικό έλαιο με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και ωμέγα 6 και 9, τα οποία είναι γνωστό ότι αναπληρώνουν τα επίπεδα υγρασίας.

Η εφαρμογή ενός προϊόντος φραγμού πριν μπείτε στο νερό είναι επίσης μια καλή ιδέα. Εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών που περιέχει SPF, απλώστε στα μαλλιά και αφήστε τα βρεγμένα. Αν έχετε μακρύτερα μαλλιά, μπορείτε να τα πιάσετε κότσο, σχηματίζοντας έτσι ένα προστατευτικό φράγμα γύρω από κάθε τούφα, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας, ελαχιστοποιώντας την εισροή και προκαλώντας τελικά λιγότερη ζημιά.

Αφήνοντας το αλμυρό νερό της θάλασσας στα μαλλιά για πολλή ώρα, παρατείνετε τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Ξεπλύνετέ το όσο πιο γρήγορα μπορείτε, ακόμα κι αν είναι με εμφιαλωμένο νερό και φροντίστε πριν βουτήξετε στη θάλασσα, να έχετε ήδη βρέξει τα μαλλιά σας στο ντους, για έξτρα προστασία.

Πηγή: clickatlife.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Συμπληρωματικές μεταθέσεις 433 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 - Όλα τα ονόματα
Οι μετατιθέμενοι παρουσιάζονται στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσης εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών
Συμπληρωματικές μεταθέσεις 433 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 - Όλα τα ονόματα
ypaith3.jpg
Μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Δευτεροβάθμιας - Ονόματα
Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε ανώτερο κλάδο, θα πρέπει να επανακαταταγούν βαθμολογικά και μισθολογικά στους αντίστοιχους βαθμούς και τα...
Μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Δευτεροβάθμιας - Ονόματα