Το καλοκαιρινό φρούτο με μηδέν λιπαρά που κάνει καλό στην καρδιά
Βάζουμε, λοιπόν, στο καλάθι μερικά από τα δημοφιλέστερα φρούτα της εποχής, μαθαίνουμε πόσο καλό κάνουν στην επιδερμίδα όταν τα καταναλώνεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και προτείνουμε καλλυντικά προϊόντα που τα περιέχουν στη σύνθεσή τους

Πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και ινών, τα φρούτα είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από την κοσμετολογία, η οποία αναζητά διαρκώς στη φύση λύσεις για τα προβλήματα της επιδερμίδας.

Το βερίκοκο

Κάποιοι το θεωρούν superfood, γιατί πέρα από την υψηλή περιεκτικότητά του σε ίνες, περιέχει β-καροτίνη, βιταμίνες Α, C και E, ποτάσιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το βερίκοκο μπορεί να αναχαιτίσει χρόνιες ασθένειες, να ενισχύσει την όραση, την καλή λειτουργία του εντέρου και του καρδιαγγειακού συστήματος, και να ανακουφίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Επειδή είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, το βερίκοκο μπορεί να παίξει επίσης ευεργετικό ρόλο στην υγεία του δέρματος: προστατεύει από τις αρνητικές επιπτώσεις περιβαλλοντικών παραγόντων όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, η ρύπανση και το κάπνισμα. Κάποιες μελέτες για τα καροτενοειδή διαπίστωσαν ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων όπως το βερίκοκο μπορεί να σχετίζεται με βελτίωση της λάμψης, της σύσφιξης και της ελαστικότητας του δέρματος. Μπορεί, τέλος, να βοηθάει σε προβλήματα όπως ο κνησμός και το έκζεμα, ενώ η φλούδα του έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προτείνεται για την αντιμετώπιση της ακμής.

Το κεράσι

Η σκοτοδίνη λόγω της τιμής τους είναι η μόνη αρνητική συνέπεια αυτού του αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου. Διάφορες έρευνες έχουν ασχοληθεί με τα δυνητικά οφέλη των κερασιών, ανάμεσα στα οποία η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η ρύθμιση του ζαχάρου και της κακής χοληστερίνης, η ενίσχυση της νοητικής λειτουργίας, η προστασία από το οξειδωτικό στρες, η αποτοξίνωση του συκωτιού και η αντιμετώπιση της φλεγμονής. Όλα αυτά τα οφείλουν στις βιταμίνες τους (Α, C και E), στα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή και σε μέταλλα όπως το ποτάσιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Η επιστήμη της μακροζωίας τα έχει βάλει στο μικροσκόπιο, και η κοσμετολογία τα θεωρεί ένα ελιξίριο ομορφιάς, αφού διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και καταπολεμούν τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, ενώ έχουν ενυδατικές, απολεπιστικές και αντι-ακνεϊκές ιδιότητες. Γι’ αυτό, κατανάλωνε όσα μπορείς, αν δεν βαριέσαι να βγάζεις τα κουκούτσια φτιάξε μια ενυδατική και απολεπιστική μάσκα με μέλι και γιαούρτι, και αναζήτησε προϊόντα με κεράσια.

Εμπλουτισμένο με κεράσι ασερόλα, που δίνει ένα φρέσκο, ζουμερό άρωμα, ένζυμα φρούτων και καφεΐνη, αυτό το scrub προσώπου μετατρέπεται σε έναν απαλό αφρό. Φωτίζει την επιδερμίδα σε μόλις μία εβδομάδα, μειώνει την όψη των πόρων και λειαίνει την υφή της για άψογη εφαρμογή του μακιγιάζ.

Το καρπούζι

Η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού και το φρούτο που δεν λείπει από κανένα τραπέζι στις διακοπές. Η καρδιά και τα μάτια σου το αγαπούν επειδή περιέχει λυκοπένιο, το ανοσοποιητικό σου σύστημα για τις βιταμίνες C και B6. Επειδή αποτελείται κατά 90% από νερό, ο οργανισμός σου το χρειάζεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι για να διατηρείται ενυδατωμένος.

Το σταφύλι

Το ερώτημα αν κάνει καλό να τρως πολλά σταφύλια είναι προφανώς ρητορικό. Το σταφύλι με τις αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες είναι ο πανίσχυρος εχθρός των ελεύθερων ριζών, ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλά του ωφελούν, όπως υποδεικνύουν οι έρευνες, την καρδιά, τον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό σύστημα και το έντερο.

H επιδερμίδα σου χρειάζεται την αντιοξειδωτική δύναμή του. Το σταφύλι επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης (χάρη στη ρεσβερατρόλη, που χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία), ενυδατώνει στη μορφή εκχυλίσματος των κουκουτσιών του, απαλύνει την εμφάνιση των ουλών και καταπολεμά τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.

Πηγή: ow.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 12/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple
Έρχεται νέο χαρακτηριστικό της Apple που θα αλλάξει τα πάντα στη φωτογραφία μέσω κινητού
Το νέο χαρακτηριστικό της Apple που θα αλλάξει τα πάντα στη φωτογραφία μέσω κινητού – Τι είναι το μεταβλητό διάφραγμα
Έρχεται νέο χαρακτηριστικό της Apple που θα αλλάξει τα πάντα στη φωτογραφία μέσω κινητού