Πρόσωπο
Το πρόσωπό μας κατά καιρούς μάς δίνει σημαντικές ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας μας

Συχνά ωστόσο τα σημάδια μάς διαφεύγουν και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από την έλλειψη βιταμινών μέχρι την ηπατική νόσο, το πρόσωπό μας μπορεί συχνά να χτυπάει καμπανάκι για μια σειρά προβλημάτων υγείας.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το πρόσωπο μπορεί να αντανακλά την κατάσταση της υγείας σας, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εντοπίζετε εγκαίρως τα προβλήματα και να λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Δείτε τα σημαντικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

Χλωμό δέρμα

Οι χρόνιες παθήσεις, η κακή διατροφή ή η ανεπάρκεια βιταμινών μπορούν να οδηγήσουν σε ωχρότητα του δέρματος. Αυτό συχνά οφείλεται σε έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων ή αιμοσφαιρίνης, που οδηγεί σε αποχρωματισμό της επιδερμίδας του προσώπου.

Εάν έχετε χλωμό δέρμα, ενσωματώστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως το κόκκινο κρέας, τα φασόλια και οι φακές.

Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αναφορικά με τη λήψη συμπληρωμάτων που θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις αποθήκες σιδήρου.

Κίτρινο δέρμα ή μάτια

Εάν παρατηρήσετε ότι το δέρμα ή τα μάτια σας αρχίσουν να γίνονται κίτρινα, μπορεί να είναι ένδειξη ίκτερου. Αυτό συμβαίνει όταν συσσωρεύεται στο σώμα χολερυθρίνη.

Ο ίκτερος μπορεί να προκληθεί από μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως είναι η ηπατική νόσος, η ηπατίτιδα ή η δρεπανοκυτταρική νόσος.

Καθώς μπορεί να σηματοδοτεί μια σειρά από επιπτώσεις στην υγεία, είναι ζωτικής σημασίας να ζητήσετε ιατρική συμβουλή από εξειδικευμένο γιατρό για να κατανοήσετε τα βαθύτερα αίτια πίσω από τις αλλαγές στο πρόσωπο.

Πρησμένο πρόσωπο

Το πρήξιμο του προσώπου μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων υγείας, όπως είναι η αλλεργική ρινίτιδα ή άλλες αλλεργικές αντιδράσεις.

Είναι όμως πιθανό να οφείλεται στην κατακράτηση υγρών, μιας συνηθισμένης επιπλοκής των νεφρών.

Το πρήξιμο του προσώπου μπορεί επίσης να είναι σημάδι καταστάσεων όπως η κυτταρίτιδα, λοίμωξη του δέρματος και των υποδορίων ιστών. Η λοίμωξη έπεται μιας τραυματικής ρήξης του δέρματος, ενώ μπορεί να είναι και αποτέλεσμα βαθύτερης ή υποκείμενης λοίμωξης όπως οστεομυελίτιδας ή βακτηριαιμίας. Η κυτταρίτιδα μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε, αλλά ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για την ανάπτυξή της.

Για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά, ενώ η λοίμωξη συνήθως υποχωρεί μετά από περίπου μία εβδομάδα θεραπείας.

Εξάνθημα

Τα επίμονα εξανθήματα στο πρόσωπο μπορεί να υποδηλώνουν λύκο, μια αυτοάνοση πάθηση. Αυτά τα εξανθήματα τείνουν να εμφανίζονται στη μύτη και τα μάγουλα πριν εξαπλωθούν στα χέρια και το στήθος.

Ο λύκος είναι μια μακροχρόνια πάθηση που μπορεί να διαγνωστεί μέσω αιματολογικών εξετάσεων. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε επειγόντως ιατρική βοήθεια εάν αισθάνεστε ότι μπορεί να έχετε αναπτύξει αυτή τη νόσο. Εκτός από τον λύκο, ένα εξάνθημα στο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι σημάδι αλλεργιών ή ροδόχρου ακμής.

Ξηρότητα χειλιών και επιδερμίδας

Παρότι η ξηρότητα των χειλιών και της επιδερμίδας μπορεί να είναι σημάδι της αλλαγής των καιρικών συνθηκών ή της γήρανσης, προκαλείται επίσης από την αφυδάτωση.

Άλλα σημάδια αφυδάτωσης είναι ο ξηρός βήχας, η δίψα και τα σκούρα ούρα. Είναι σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και να προσαρμόζετε ανάλογα τις ποσότητες όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν.

Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ενδείξεις προβλημάτων υγείας, όπως αποτυπώνονται στο πρόσωπό σας, προκειμένου να λαμβάνετε εγκαίρως μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τα συμπτώματα.

Πηγή: onmed.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 12/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αναδρομικά συντάξεων: Τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες
Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς τον Δεκέμβριο
Επίδομα αντί αύξησης θα συνεχίσουν να παίρνουν ορισμένοι συνταξιούχοι - Αναλυτικός πίνακες με τα ποσά
Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς τον Δεκέμβριο
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών το Σάββατο 10 Αυγούστου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ελληνική αποστολή την 15η και προτελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι θα εκπροσωπηθεί σε τρία αθλήματα, τον...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών το Σάββατο 10 Αυγούστου