Το ταμπουλέ αποτελεί μία δροσιστική και πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή για το καλοκαίρι.
Μία απλή συνταγή θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς.
Ταμπουλέ
- 150 γραμμ. πλιγούρι
- 3 ντομάτες
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 ματσάκια μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε το πλιγούρι σε σουρωτήρι με ψιλές τρύπες και το ξεπλένουμε με πολύ νερό μέχρι να φύγει εντελώς το άμυλό του. Το μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τις ρίχνουμε μαζί με τα υγρά τους στο πλιγούρι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Σκεπάζουμε τη σαλατιέρα με μεμβράνη και την βάζουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Πριν τη σερβίρουμε την αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε κι άλλο χυμό λεμονιού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ