Λαχανικά, μυρωδικά, τυρί και το κρέας της επιλογής σου (από κοτόπουλο και γαλοπούλα μέχρι ό,τι θες) συνθέτουν την πιο εύκολη συνταγή για ζουμερό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Κλέφτικο γαλοπούλα
Υλικά
- γρ. στήθος γαλοπούλα
- 2 πατάτες
- 3 πιπεριές φλωρίνης
- 2 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 400 γρ μανιτάρια σαμπινιόν
- 1 κτσ θυμάρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ γραβιέρα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στη βάση της γάστρας μας, δύο κομμάτια λαδόκολλα σταυρωτά.
- Βάζουμε από πάνω τις πατάτες, τα μανιτάρια, τα κατότα, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια από το φιλέτο στήθος γαλοπούλας και στη συνέχεια αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 170°C ή για 3 ώρες στους 140°C
Για τη sauce
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
- Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και προσθέτουμε τη sauce μουστάρδας και τη γραβιέρα.
- Μόλις λιώσει το τυρί είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Κοτόπουλο με λαχανικά και τυριά
Υλικά
- 3 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ μπρόκολο (κομμένο σε φουντίτσες)
- 100 γρ κουνουπίδι (κομμένο σε φουντίτσες) Μπορείς, προαιρετικά, να χρησιμοποιήσεις
- πολύχρωμα κονουπίδια ή διαφορετικά μόνο λευκό
- 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
- 100 γρ φέτα, κομμένη σε κύβους
- 5 φέτες τυρί ΤουΤοστ, κομμένες σε λωρίδες
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα
Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα θωρακίσουμε από κάθε πλευρά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
Ανοίγουμε ένα φύλο αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλα.
Βάζουμε στο κέντρο όλα τα υλικά.
Κλείνουμε σαν πουγκί τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά
Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας με τη λαδόκολλα.
Κοτόπουλο κλέφτικο
Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 3 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- 80 γρ μουστάρδα
- 2 κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι
- 1 κτγ ξερή ρίγανη
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. μανιτάρια σαμπινιον
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 200 γρ. φέτα
- 3 κομμάτια λαδόκολλα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Το πλένουμε και το σκουπίζουμε καλά
- Κόβουμε την κεφαλογραβιέρα σε μακρόστενα κομμάτια και τη φέτα σε κύβους
- Κάνουμε μια μακρόστενη τομή στα στήθη κοτόπουλου και τα γεμίζουμε με τα κομμάτια κεφαλογραβιέρας
- Τυλίγουμε τα κυβάκια φέτας με τα φιλέτα μπούτι και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε 2 κομμάτια λαδόκολλα στη βάση ενός ταψιού
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
- Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
- Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σκεπάζουμε καλά.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C
- Έπειτα ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε μερικά κομμάτια γραβιέρας από πάνω και ψήνουμε ξεσκέπαστο για ακόμα 15 λεπτά.
Tip: Μπορείς να ακουμπήσεις τα τελευταία λεπτά το ταψί στη βάση του φούρνου για να πάρει χρώμα και από την κάτω πλευρά.
Πηγή: coolartisan.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 6/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη