μπισκοτα
Μία γρήγορη και υγιεινή συνταγή μπισκότων με λεμόνι

Ποιος δεν αγαπάει ένα καλό, αλλά και υγιεινό μπισκότο;

Η συγκεκριμένη συνταγή για μπισκότα με λεμόνι είναι εύκολη και θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα άλλα μπισκότα.

Υλικά

Για 13 μπισκότα

  • 3/4 φλιτζ. (68 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 6 κουτ. σούπας (96 γρ.) βούτυρο κάσιους  ή φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη
  • 3 1/2 κουτ. σούπας (52 ml) ζάχαρη μαύρη ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κουτ. σούπας (15 ml) χυμό λεμονιού + 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 177°C. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης στον επεξεργαστή τροφίμων. Τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρές και λεπτές και να αρχίσουν να έχουν υφή αλευριού. Αν δεν είμαστε σίγουροι αν είναι αρκετά λεπτές, καλύτερα να τις αλέσουμε λίγο περισσότερο. Όσο πιο μικρές είναι, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα μπισκότα .

Προσθέτουμε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη (ή το σιρόπι) σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως και η ζύμη να γίνει πυκνή, όπως η ζύμη για μπισκότα .

Ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Δοκιμάζουμε, και αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 έως 1 κουτ. σούπας επιπλέον ζάχαρη (ή σιρόπι) αν νιώθουμε ότι η ζύμη δεν είναι αρκετά γλυκιά. Με ένα κουτάλι ζύμης (1 κουτ. σούπας), παίρνουμε ζύμη και τη βάζουμε στο προετοιμασμένο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση ανάμεσα στις μπάλες ζύμης. Χρησιμοποιούμε την παλάμη μας ή το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού για να ισιώσουμε τις μπάλες ζύμης σε στρογγυλούς δίσκους.

Θέλουμε τα μπισκότα να είναι αρκετά λεπτά (περίπου μισό εκατοστό). Όσο πιο λεπτά είναι, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν. Τα μπισκότα δεν απλώνονται πολύ κατά το ψήσιμο, οπότε τα σχηματίζουμε όπως θέλουμε να είναι στο τελικό αποτέλεσμα. Συνήθως τα ισιώνουμε πρώτα με την παλάμη μας και μετά λειαίνουμε τις άκρες με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να τα κάνουμε στρογγυλά. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, μπορούμε να βρέξουμε το κουτάλι πριν το χρησιμοποιήσουμε για να ισιώσουμε και να σχηματίσουμε τα μπισκότα . Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού πάνω σε κάθε κουλουράκι.

Ψήνουμε τα κουλουράκια για 12-13 λεπτά ή μέχρι να φαίνονται έτοιμα και οι άκρες να αρχίζουν να γίνονται ανοιχτό καφέ. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως στο ταψί πριν τα αφαιρέσουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taxi
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Τι να προσέξετε - Τι να μην ξεχάσετε - Ποια είναι τα βήματα από την Δευτέρα
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για δήλωση προτίμησης-ανάληψη υπηρεσίας-τοποθέτηση. Τι να προσέξετε - Τι να μην ξεχάσετε
Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Τι να προσέξετε - Τι να μην ξεχάσετε - Ποια είναι τα βήματα από την Δευτέρα