Παιδί στην παραλία
Ανέγγιχτες από τον μαζικό τουρισμό, παρά τα αμέτρητα αρχαιολογικά αξιοθέατα της περιοχής.

 

Σπάνια κάποιος έχει σαν επιλογή την Βοιωτία για καλοκαιρινό προορισμό και αυτό γιατί δεν έχει επισκεφτεί ακόμα τις πεντακάθαρες παραλίες της.

Πανέμορφες παραλίες που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την «ιδιωτικότητά» τους. Και αυτό είναι που τις κάνει τόσο γοητευτικές.

Ο λόγος για τους γραφικότατους παραθαλάσσιους οικισμούς στις δημοτικές ενότητες Θίσβη και Πλαταιές της Θήβας, οι οποίοι βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο, ενώ απολαμβάνουν δροσερή σκιά από τον Παρνασσό και βουνίσια θέα προς τον Χελμό.

Οι παραλίες της Βοιωτίας φιλοξενούν κάποιες από τις πιο καθαρές ακτές της χώρας με κρυστάλλινα νερά που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις .

Κάποιες από τις καλύτερες παραλίες της Βοιωτίας:

Άγιος Βασίλειος : Πρόκειται για έναν μικρό, πανέμορφο οικισμό, χτισμένο στην έξοδο μιας κοιλάδας. Διοικητικά ανήκει στο Καπαρέλλι, από το οποίο απέχει 14 χιλιόμετρα. Είναι γνωστός για τις παραλίες του, και οι δύο με χοντρή άμμο. Αυτή, μάλιστα, που βρίσκεται στη δεξιά μεριά του χωριού, καλύπτεται ολόκληρη από αλμυρίκια, προσφέροντας άπλετη σκιά. Η άλλη, για την οποία απαιτείται δεκάλεπτο περπάτημα, είναι πολύ πιο ήσυχη.

Λιβαδόστρα : Η βασική παραλία του Δήμου Πλαταιών είναι γνωστή όχι μόνο για τα καταγάλανα νερά της, αλλά και για τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται από πάνω της, με το οχυρωματικό φρούριο της Ακρόπολης της Κρεύσιδος. Από την θάλασσα της Λιβαδόστρας είχε ανασυρθεί πριν μερικές δεκαετίες ένας χάλκινος Ποσειδώνας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Παραλίες Αλυκής: Η Αλυκή είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Βοιωτίας και για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να περάσετε από τις Πλαταιές και τα Λεύκτρα. Ο κόλπος της είναι ιδιαίτερα γραφικός ενώ οι παραλίες της έχουν χοντρή άμμο και βότσαλο.

Άγιος Νικόλαος: Δίπλα στην Αλυκή βρίσκεται η μεγαλύτερη από τις παραλίες της περιοχής, την οποία σπάνια «πιάνει» αέρας. Είναι η παραλία με την περισσότερη προσέλευση νέων. Απέναντι από την παραλία υπάρχει ένα μικρό νησάκι, ο Κούβελος, στο οποίο υπάρχουν αρχαία ερείπια και έχουν βρεθεί θραύσματα αγγείων. Ακόμα πιο ανοιχτά φαίνονται μερικά ακόμα ερημονήσια, τα οποία προσφέρονται για ψάρεμα και κυνήγι (κυρίως κουνελιών).

Σαράντη : Στην δημοτική ενότητα Θίσβη, στον οικισμό Σαράντη, ο μικρός, πεντακάθαρος κόλπος, είναι στρωμένος με ψιλό χαλίκι και «στολισμένος» με ψηλά αλμυρίκια που προσφέρουν άφθονη σκιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 28/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα