Thumbnail
Πως μπορούν να τα βλάψουν

Οι διατροφικές τους προτιμήσεις δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στις αποφάσεις που παίρνετε καθώς τους ετοιμάζετε ένα υγιεινό γεύμα κάθε μέρα, σύμφωνα με μία παιδίατρο. Η ειδικός εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τα τρόφιμα που οι γονείς πρέπει να αποφεύγουν οπωσδήποτε όσον αφορά τη διατροφή των παιδιών τους.

Αυτά τα πέντε τρόφιμα, προειδοποιεί η ειδικός, μπορεί να ενέχουν κινδύνους για τα μικρά παιδιά και θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Όπως αναφέρθηκε στο Kidspot, η νοσοκόμα σε παιδιατρικό νοσοκομείο Sarah Hunstead εξήγησε ότι, ενώ μερικά από αυτά τα σνακ μπορεί να φαίνονται εντελώς ακίνδυνα, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι πραγματικά επικίνδυνα για τα παιδιά, ειδικά όταν είναι μικρά.

  • Ξηροί καρποί
  • Σταφύλια και ντοματίνια
  • Λουκάνικα
  • Ποπ κορν

1. Ξηροί καρποί

Πρώτα απ’ όλα, η Sarah θα απέφευγε να συμπεριλαμβάνει ξηρούς καρπούς μέσα στο κολατσιό των παιδιών της. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα υγιεινό σνακ, δεν αξίζει τον κίνδυνο κατά τη γνώμη της, επειδή είναι αλλεργιογόνα.

Ακόμα κι αν το δικό σας παιδί δεν υποφέρει από αλλεργίες, επισημαίνει, ένα άλλο παιδί στην τάξη του θα μπορούσε να έχει σχετικό πρόβλημα, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είστε ακούσια υπεύθυνοι για μια αλλεργική αντίδραση που συμβαίνει.

«Για τα παιδιά με αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς, ακόμη και ίχνη ξηρών καρπών μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι καλύτερα να αποφύγετε να περιλαμβάνετε τους ξηρούς καρπούς στο κολατσιό του παιδιού σας και επιλέξτε ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, όπως μπάρες granola χωρίς ξηρούς καρπούς», επισημαίνει η ειδικός.

2. Σταφύλια και ντοματίνια

Στη συνέχεια, η Sarah συνιστά να αποφεύγετε τα σταφύλια όταν ετοιμάζετε το κολατσιό, εκτός αν να τα κόψετε στα τέσσερα – κόβοντάς τα πρώτα στη μέση κατά μήκος και μετά ξανά σε ένα ακόμη μικρότερο κομμάτι.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ολόκληρα -ή ακόμα και τα μισά- σταφύλια αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πνιγμού για τα παιδιά -ειδικά για εκείνα κάτω των τεσσάρων ετών, που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει τις δεξιότητές τους στο μάσημα.

Το ίδιο ισχύει και για τα ντοματίνια, εξηγεί η ειδικός, με το στρογγυλό τους σχήμα και το μικρότερο μέγεθός τους να είναι κάτι που είναι κάνει πιθανό να πνιγεί ένα παιδί, γι’ αυτό καλό είναι να τα αποφεύγετε.

3. Λουκάνικα

Η Sarah συνιστά επίσης να αποφεύγετε να βάζετε λουκάνικα στο κολατσιό του παιδιού, εκτός αν έχετε τον χρόνο να τα κόψετε προσεκτικά σε μπαστουνάκια. «Ενώ τα λουκάνικα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ένα χορταστικό κολατσιό, το σερβίρισμα αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού, ειδικά αν είναι μεγάλα ή έχουν σκληρό περίβλημα», υπογραμμίζει.

4. Ποπ κορν

Τέλος, η ειδικός συμβουλεύει να μην σερβίρετε στο παιδί σας ποπ κορν. Αυτό συμβαίνει και πάλι επειδή εγκυμονεί κίνδυνο πνιγμού και συνιστά: «Αντίθετα, να επιλέξετε εναλλακτικές όπως κράκερ τυριού, κουλούρια, κέικ ρυζιού ή κέικ καλαμποκιού».

Πηγή: oloygeia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ηλεκτρικά αμάξια: Γιατί "έμειναν" στην Αράχωβα προκαλώντας κομφούζιο

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lexika
Τι σημαίνει η λέξη πεχλιβάνης: Η ιστορία της λέξης και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται
Μεταφορικά, ο όρος αναφέρεται σε κάποιον ήρωα, σε έναν ατρόμητο και θαρραλέο άνθρωπο, ενώ στην πραγματικότητα, η λέξη χρησιμοποιείται για να...
Τι σημαίνει η λέξη πεχλιβάνης: Η ιστορία της λέξης και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται
knossos-amphora_eforeia_arxaiotiton_archaeology.jpg
Το μυστήριο με τα μαλάκια σε τούβλα μινωικών κατασκευών: Η αρχαία χρήση τους στην Κρήτη
Η έρευνα επικεντρώθηκε στη χρήση των μαλακίων ως έμμεσων δεικτών για την αναγνώριση αποσυντεθειμένων πλίνθων λάσπης, ενός υλικού που χρησιμοποιούνταν...
Το μυστήριο με τα μαλάκια σε τούβλα μινωικών κατασκευών: Η αρχαία χρήση τους στην Κρήτη
ladi
Νέα έρευνα συνδέει γνωστά μαγειρικά λάδια με κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Οι όγκοι παρουσίασαν αυξημένα επίπεδα βιοενεργών λιπιδίων – μικρών λιπαρών μορίων που παράγονται κατά την πέψη των σπορέλαιων
Νέα έρευνα συνδέει γνωστά μαγειρικά λάδια με κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου