Γλυκά
Η συναισθηματική μας κατάσταση επηρεάζει σημαντικά τις διατροφικές μας συνήθειες

Η διάθεση επηρεάζει σημαντικά τις διατροφικές μας συνήθειες αποκαλύπτει ανάλυση της εθνικής επιστημονικής υπηρεσίας της Αυστραλίας.

Έρευνα της υπηρεσίας CSIRO σε δείγμα σχεδόν 2.000 Αυστραλών έδειξε ότι το 76% έτρωγε περισσότερο όταν βαριόταν και το 55% όταν είχε κακή διάθεση.

Τα θετικά συναισθήματα είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα, με το 46% των συμμετεχόντων να αναφέρουν ότι έτρωγαν λιγότερο όταν ήταν χαρούμενοι.

Το φύλο παίζει κι αυτό ρόλο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, με το 24% των γυναικών να αναφέρουν ότι έτρωγαν για να νιώσουν καλύτερα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν 16%.

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι τους τραβούσαν τρόφιμα, τα οποία μπορεί να είναι ανθυγιεινά σε μεγάλες ποσότητες, με το 1/3 αυτών να συμφωνούν ότι η κατανάλωση δελεαστικών τροφίμων ήταν κάτι που έκαναν αυτόματα.

Η σοκολάτα ήταν το τρόφιμο που επικράτησε ως ο μεγαλύτερος πειρασμός, με το 72% των συμμετεχόντων να λένε ότι ήταν εκείνο που τους έβαζε στον μεγαλύτερο πειρασμό όταν προσπαθούσαν να αποκτήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Στη δεύτερη θέση, μετά τη σοκολάτα, ήταν το τυρί, με 61%, και στην τρίτη τα αρτοσκευάσματα με 52%.

Οι άνδρες επίσης ήταν πιο πιθανό να υποκύψουν σε μία μπύρα ή στο επεξεργασμένο κρέας, ενώ οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να θέλουν αλμυρά κράκερ, κέικ και μάφιν.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Naomi Kakoschke, η οποία ήταν επικεφαλής της ανάλυσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι η απόκτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών απαιτεί «κάτι παραπάνω από καλές προθέσεις».

«Απαιτεί υποστήριξη για να γίνουν μικρές, σταδιακές αλλαγές που μπορούν να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα», ανέφερε η κ. Kakoschke.

«Το θέμα είναι να κατανοήσουμε όχι μόνο τι τρώμε, αλλά γιατί τρώμε όπως τρώμε και πώς να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές που θα έχουν διάρκεια», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, η ανάλυση δεν είχε σκοπό να υποδείξει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να τρώνε τροφές όπως η σοκολάτα, αλλά να τονίσει τι μπορεί να επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες ενός ατόμου, όπως η ώρα της ημέρας, το πού βρίσκεται ένας άνθρωπος, αλλά και η συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου, η οποία αποτελεί έναν πραγματικά κρίσιμο παράγοντα.

«Αυτό μπορεί να έχει πραγματικά μεγάλη επιρροή όχι μόνο στο τι τρώμε, αλλά και στο πόσο τρώμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iatropedia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΙΜΩΛΙΕΣ.jpg
Αιρετός: Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ και τι αναμένεται με τη Γ' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
«Προφανώς είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας ότι σε πολλά  σχολεία της χώρας εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών δεν έχουν καλυφθεί και χιλιάδες...
Αιρετός: Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ και τι αναμένεται με τη Γ' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
tmimataentaxis.jpg
«Εκπαίδευση για την Ένταξη»: Πώς θα απασχοληθούν 380 εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης - Εγκύκλιος
Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτικών σε πεδία όπως η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης...
«Εκπαίδευση για την Ένταξη»: Πώς θα απασχοληθούν 380 εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης - Εγκύκλιος