«Έπινα νερό με λεμόνι επί 5 ημέρες -Τι συνέβη στον οργανισμό μου»
Τι λέει γιατρός της κλινικής Κλίβελαντ

Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι, αμέσως μόλις ξυπνήσετε, αναφέρονται συχνά στο διαδίκτυο καθώς είναι πολύ ανακουφιστικό σε περιπτώσεις φουσκώματος, ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και επιβράδυνσης της γήρανσης.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τον οργανισμό με διάφορους τρόπους. Όμως η Roxanne B. Sukol, MD της Cleveland Clinic, έκανε ένα βήμα παραπάνω και κατέγραψε τις αλλαγές στην υγεία της, πίνοντας για 5 ημέρες ένα ποτήρι με μισό λεμόνι κάθε πρωί.

«Ακούγεται πολύ καλό για μια τόσο απλή πρωινή τελετουργία, σωστά;» αναφέρει η Roxanne λέγοντας ότι ξεκίνησε αυτή την καθημερινή πρόκληση γνωρίζοντας ότι αυτή η απλή συνήθεια θα ενισχύσει τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό της και θα αποτρέψει την οξείδωση, τις πέτρες στα νεφρά και την αύξηση βάρους.

Επιπλέον, της έδινε την δυνατότητα να ενυδατώνει λίγο πάρα πάνω τον οργανισμό της κάθε μέρα καθώς αρκετές φορές ξεχνιόταν.

  • Πρώτη ημέρα

«Το συνηθισμένο μου πρωινό ξεκινά με ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά αυτή τη βδομάδα το αντικατέστησα με μια κούπα νερό με λεμόνι. Αρχικά μου φάνηκε περίεργο αλλά αργότερα διαπίστωσα ότι σε σύγκριση με τον καφέ, ένιωθα πιο ενυδατωμένη και πιο υγιής. Δεν μπορώ να πω αν ένιωθα πραγματικά πιο υγιής σωματικά ή ήταν περισσότερο η αίσθησή μου καθώς προσδοκούσα κάτι τέτοιο», εξηγεί η Roxanne.

  • Δεύτερη ημέρα

«Ήμουν ενθουσιασμένη που ξεκινούσα το πρωί μου με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Και πάλι, ένιωσα πολύ πιο ενυδατωμένη γεγονός που με παρακίνησε να πίνω περισσότερο νερό την υπόλοιπη μέρα. Μου έδωσε επίσης μια αίσθηση πληρότητας», προσθέτει.

Εάν η απώλεια βάρους είναι ένας στόχος σας, το νερό με λεμόνι είναι ένας καλός τρόπος για να νιώθετε μεγαλύτερη πληρότητα και να διαχειριστείτε τις μερίδες των γευμάτων σας.

  • Τρίτη ημέρα

Στα μέσα της εβδομάδας, η Roxanne άρχισε να νιώθει λιγότερο φουσκωμένη και η πρωινή της ρουτίνα είχε γίνει πλέον συνήθεια, την οποία περίμενε με ανυπομονησία σε αντίθεση με τις πρώτες δύο ημέρες που ένιωθε ότι ήταν αναγκασμένη.

«Δεν ξέρω εάν έχασα βάρος (καθώς δεν έχω ζυγαριά) αλλά παρατήρησα πως το χρώμα των ούρων μου ήταν πιο ανοιχτόχρωμο και διάφανο γεγονός που δείχνει ότι ήμουν καλύτερα ενυδατωμένη», αναφέρει η ίδια.

  • Τέταρτη ημέρα

Έγινε σχεδόν φυσικό μέρος του πρωινού της να πίνει ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Ένιωθε πιο ενεργητική και πιο παραγωγική το πρωί και δεν είχε ανάγκη τον πρωινό καφέ για να δώσει μια ώθηση στον οργανισμό της ενώ παράλληλα η λειτουργία του εντέρου της ήταν καλύτερη.

  • Πέμπτη ημέρα

«Ήμουν πλέον απόλυτα ενθουσιασμένη από το τελετουργικό ζεστού λεμονιού. Ένιωθα καθαρή και πιο υγιής από μέσα προς τα έξω, και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε κάθε πρωί. Η κατανάλωση νερού με λεμόνι βοήθησε επίσης στη συγκέντρωση και τη διαύγεια, ειδικά τις πρωινές ώρες», παραδέχεται η ειδικός.

Εξακολουθούσε, βέβαια, να λαχταρά έναν καφέ μετά το νερό με λεμόνι, αλλά ένιωθε ότι μπορούσε να συνεχίσει τη μέρα της και χωρίς αυτόν καθώς η αίσθηση της πληρότητας και της ευεξίας ήταν πολύ μεγαλύτερη όλη την εβδομάδα. Δηλώνει, πάντως, πως δεν γνωρίζει εάν έχασε βάρος τις πρώτες 5 ημέρες καθώς δεν άλλαξε δραστικά η διατροφή της.

Μερικά από τα άλλα οφέλη που έχει για την υγεία το νερό με λεμόνι

  • Ένα καλό πρωινό για αναζωογόνηση, αντί για καφεΐνη ή διεγερτικά.
  • Το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα καθώς τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια βοηθούν στην πέψη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, ανακουφίζουν από την καούρα και μειώνουν το φούσκωμα και τα αέρια.
  • Εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην οικοδόμηση μυών, στην ενίσχυση της καρδιάς και των πνευμόνων και στον μεταβολισμό της τροφής που τρώμε.
  • Ανακουφίζει από το άγχος και ανεβάζει τη διάθεση, καθώς και μόνο το άρωμα του λεμονιού βοηθά στον καθαρισμό του μυαλού, μειώνει τα συναισθήματα του στρες και ανεβάζει τη διάθεση ενάντια στα συναισθήματα κατάθλιψης και άγχους.
  • Είναι φυσικό διουρητικό, κάτι που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ουροδόχο κύστη και τα νεφρά σας υγιή ενώ η πρόσληψης υγρών απαλλάσσει το σώμα από τις τοξίνες.
  • Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ που βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας λίθων στα νεφρά κάνοντας τα ούρα λιγότερο όξινα.
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους. Πίνοντας ένα φλιτζάνι το πρωί ή σε διαφορετική ώρα της ημέρας, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κορεσμένοι και να εξαλείψετε την επιθυμία για σνακ.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η βιταμίνη C είναι ένα φυσικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού. Τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C και είναι εξαιρετικά για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Αναζωογονεί την επιδερμίδα. Τα λεμόνια έχουν φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξόντωση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου ιστού, στην αύξηση του κολλαγόνου για την ανύψωση του δέρματος και στη μείωση των ρυτίδων.
  • Καταπολεμά την πρόωρη γήρανση και επαναφέρει τη φωτεινότητα στο δέρμα. Βοηθά το δέρμα να φαίνεται λείο, καθαρό και όμορφο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alonisos
Αλόννησος: Στoυς 10 «μικρούς παραδείσους» της Μεσογείου για τους Ιταλούς
«Στην Αλόννησο μπορείς να βουτήξεις ή να κάνεις μοναδικές καταδύσεις, σε περιοχές εντός ενός εντυπωσιακού φυσικού θαλάσσιου πάρκου που "φιλοξενεί"...
Αλόννησος: Στoυς 10 «μικρούς παραδείσους» της Μεσογείου για τους Ιταλούς
ygeia
Μια συγκλονιστική περίπτωση: Φοιτητής έχασε όλα του τα άκρα από μολυσμένα τρόφιμα!
Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι είχε προσβληθεί από ένα βακτήριο που προκαλεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές...
Μια συγκλονιστική περίπτωση: Φοιτητής έχασε όλα του τα άκρα από μολυσμένα τρόφιμα!