Αβοκάντο
Γιατί το αβοκάντο είναι ιδανικό για το δέρμα

Tο αβοκάντο είναι η τροφή που κερδίζει την πρώτη θέση. Όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και τη γενική υγεία σας, αλλά σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο μπορεί επίσης να κάνει την επιδερμίδα πιο νεανική.

Το αβοκάντο είναι γεμάτο με καλά λιπαρά οξέα -συγκεκριμένα ελαϊκό οξύ, ωμέγα-3 και μονοακόρεστα λιπαρά- και αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες A, C, E, K, B και φυλλικό οξύ. Χάρη σε αυτό το συσσωρευμένο «προφίλ» θρεπτικών συστατικών, είναι λογικό ότι η κατανάλωσή του μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα του δέρματός σας. Οι ειδικοί, άλλωστε, συστήνουν συχνά να τρώμε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, καθώς συμβάλλουν στη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών που προκαλούν οξειδωτικό στρες στα κύτταρα της επιδεερμίδας (το οξειδωτικό στρες οδηγεί στην αποδόμηση του κολλαγόνου και στον σχηματισμό ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου).

Σε μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology, οι ειδικοί μελέτησαν το κατά πόσο η κατανάλωση ενός αβοκάντο καθημερινά για οκτώ εβδομάδες θα μπορούσε να μειώσει τη γήρανση της επιδερμίδας. Μετά από αυτές τις οκτώ εβδομάδες, πράγματι οι συμμετέχοντες είχαν μια αύξηση στη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος (ιδιαίτερα στο μέτωπο και κάτω από τα μάτια). Οπότε, εάν σκέφτεστε να φάτε εκείνο το αβοκάντο τοστ που τόσο λαχταρίσατε, κάντε το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τοπικά;

Το αβοκάντο είναι ένα superfood (και) για την υγεία του δέρματος και μπορείτε, εκτός από τη διατροφή σας, να το αναζητήσετε και ως συστατικό στα προϊόντα skincare που χρησιμοποιείτε. Η αντιοξειδωτική δράση του θα συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου ενώ τα λιπαρά οξέα που περιέχει μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και προστασία του επιδερμιδικού φραγμού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μισό αβοκάντο, να το λιώσετε με ένα πιρούνι και να το εφαρμόσετε ως DIY μάσκα προσώπου αφήνοντάς το να κάνει τα μαγικά του – απλώς φροντίστε να επιλέξετε βιολογικά αβοκάντο αλλά και να κάνετε ένα patch test σε ένα μικρό σημείο της επιδερμίδας σας πριν το απλώσετε σε όλο το πρόσωπο, ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει κάποιο ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση.

Πηγή: Vita

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aeroplano
Αεροπλάνα: Ποιο μέρος του πλανήτη αποφεύγουν και γιατί;
Πιθανόν να έχετε βιώσει μερικές αναταράξεις καθώς πετάτε πάνω από τα μεγάλες οροσειρές – τώρα φανταστείτε ότι αυτό συνεχίζεται… και συνεχίζεται… και...
Αεροπλάνα: Ποιο μέρος του πλανήτη αποφεύγουν και γιατί;
Καρκίνος
Καρκίνος θυρεοειδούς: Τα βήματα για τη σωστή αντιμετώπισή του
Πριν την επέμβαση ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί στην σταδιοποίηση του καρκίνου θυρεοειδούς, να μελετηθεί δηλαδή η έκταση διασποράς της νόσου
Καρκίνος θυρεοειδούς: Τα βήματα για τη σωστή αντιμετώπισή του