Παιδική παχυσαρκία
Η απαγόρευση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαγορεύσει την διαφήμιση του junk food στο Διαδίκτυο και την τηλεόραση κατά την διάρκεια της ημέρας στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, σε μια χώρα όπου η επέμβαση του κράτους σε τέτοια θέματα επικρίνεται ως ανάμειξη στην ιδιωτική ζωή.

Η εισαγωγή της απαγόρευσης, που περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Εργατικού Κόμματος που έφερε τον Κιρ Στάρμερ στην εξουσία τον Ιούλιο, είναι προγραμματισμένη για την 1η Οκτωβρίου 2025, επιβεβαίωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο αφότου ο Στάρμερ ανακοίνωσε την πρόθεσή του για μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη.

«Πάνω από ένα στα πέντε παιδιά στην Αγγλία είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο πριν ξεκινήσει το δημοτικό και αυτό το ποσοστό πέφτει στο ένα στα τρία στο τέλος του δημοτικού» δήλωσε ο Άντριου Γκουάιν, υφυπουργός Δημόσιας Υγείας και Πρόληψης.

Το μέτρο για το junk food «θα συμβάλει στην προστασία των παιδιών από την διαφήμιση για λιγότερο υγιεινά τρόφιμα, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι επηρεάζει τις διατροφικές τους προτιμήσεις στην πλέον νεαρή ηλικία».

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει την διαφήμιση για τα υπερβολικά λιπαρά, υπερβολικά γλυκά ή υπερβολικά αλατισμένα τρόφιμα πριν από τις 21.00 στην τηλεόραση και καθολικά στο Διαδίκτυο.

Οι περιορισμοί είχαν προταθεί από τους συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον αλλά αναβλήθηκαν για να δοθεί χρόνος στις βιομηχανίες του κλάδου να προσαρμοσθούν.

Η κυβέρνηση των Εργατικών προγραμματίζει και άλλα μέτρα για την ενίσχυση της πρόληψης στον τομέα της υγείας, όπως η απαγόρευση των ενεργειακών ποτών στους κάτω των 16 ετών

Αυτού του είδους τα μέτρα επικρίνονται από τμήμα της κοινής γνώμης που τα θεωρεί προσβολή της ατομικής ελευθερίας. Πολλά συντηρητικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν ήδη την πρόθεση της κυβέρνησης των Εργατικών να διαμορφώσει ένα «κράτος νταντά».

Το think tank The Centre for Young Lives, σε έκθεση που δημοσιεύει σήμερα, καλεί την κυβέρνηση «να αγνοήσει του πολέμιους του κράτους νταντάς και να αυξήσει τους φόρους επί της ζάχαρης, κυρίως για την βελτίωση της οδοντικής υγείας των παιδιών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

όχι στη βία κατά των γυναικών
Θρίλερ στα Χανιά: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της – Επιχείρησε να αρπάξει το 4χρονο παιδί τους
Τη γρονθοκόπησε στο κεφάλι και στα χέρια και την κλώτσησε στο πόδι
Θρίλερ στα Χανιά: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της – Επιχείρησε να αρπάξει το 4χρονο παιδί τους
ktel kifisos (2).jpg
Απίστευτο σκηνικό σε ΚΤΕΛ! Επιβάτης ταξίδεψέ στην μπαγκαζιέρα – Τον κλείδωσε κατά λάθος ο οδηγός
«Κατεβαίνω και του λέω άνοιξε, να πάρω τα πράγματά μου. Έτσι όπως πήγα να πάρω την κιθάρα μου προς τα έξω, ο οδηγός πάτησε το κουμπί κι έκλεισε την...
Απίστευτο σκηνικό σε ΚΤΕΛ! Επιβάτης ταξίδεψέ στην μπαγκαζιέρα – Τον κλείδωσε κατά λάθος ο οδηγός