Αχλάδια
5 τρόποι για να αξιοποιήσετε τη φλούδα των αχλαδιών

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε βιταμίνες, ωστόσο δεν καταναλώνονται συχνά ολόκληρα. Η φλούδα τους καταλήγει να πετιέται, παρότι σύμφωνα με το Ίδρυμα Livestrong περιέχουν χαμηλά επίπεδα φυτοφαρμάκων και έως έξι φορές περισσότερες πολυφαινόλες απ’ ό,τι η σάρκα. Αν, παρόλ’ αυτά είστε από αυτούς που καθαρίζουν πάντα τα φρούτα, σας προτείνουμε πέντε τρόπους για να αξιοποιήσετε τη φλούδα τους και να μην την πετάξετε στα σκουπίδια.

Chips αχλαδιού

Τα chips φρούτων μπορούν να φτιαχτούν και με ολόκληρες φέτες του φρούτου, αλλά και μόνο με τη φλούδα τους. Η τεχνική είναι απλή. Σ’ ένα μπολ προσθέστε 80 γρ. φλούδες, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Ανακατέψτε καλά και έπειτα απλώστε τες σε ταψί. Ψήστε στους 150°C για 20 – 30 λεπτά, ελέγχοντας πάντα μήπως είναι νωρίτερα έτοιμες. Οι φλούδες πρέπει να είναι τραγανές, αλλά όχι καμένες. Μπορούν να διατηρηθούν σε καλά κλεισμένο βάζο έως και για ένα μήνα.

Σαλάτες

Αρκετά συχνά στις σαλάτες προσθέτουμε ξύσμα εσπεριδοειδών, αν θέλετε να κάνετε μία ενδιαφέρουσα προσθήκη, δοκιμάστε κομμένες – ζουλιέν – φλούδες αχλαδιού και ταιριάξτε τες με μαρούλι, iceberg, ραντίτσιο

Τσάι με αχλάδι

Στην αγορά βρίσκουμε αρκετές επιλογές τσαγιού (κυρίως μαύρου) με αχλάδι και άλλα μπαχαρικά. Το μόνο, που χρειάζεται να κάνετε για να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα στο σπίτι είναι να βάλετε σε μπρίκι, που βράζει το νερό, τις φλούδες ή λοιπά περισσεύματα μαζί με μπαχαρικά, όπως είναι η κανέλα (σε ξυλάκι). Όταν είναι έτοιμο μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού. Το ρόφημα καταναλώνεται ζεστό αλλά και κρύο με πάγο.

Ξίδι αχλαδιού

Ένα αρωματισμένο ξίδι είναι πάντα χρήσιμο, αφού μπαίνει σε σαλάτες, dressing, vinaigrette, μαρινάδες, αλλά και κρέατα όπως το χοιρινό και το μοσχαράκι. Κρατήστε τις φλούδες από τα αχλάδια, αλλά και το εσωτερικό με τους σπόρους και φτιάξτε το δικό σας ξίδι. Πιο συγκεκριμένα, σ’ ένα γυάλινο βάζο βάλτε τα περισσεύματα και προσθέστε το ξίδι και ό,τι αρωματικά επιθυμείτε. Κλείστε καλά το βάζο και το αφήστε το σε ζεστό μέρος για 1 μήνα. Κατόπιν σουρώστε και φυλάξτε το ξίδι σε μπουκάλι.

Smoothies

Αν ετοιμάζετε κάποιο smoothie, προσθέστε τις φλούδες στο μπλέντερ σας. Έτσι, και θα απολαύσετε το smoothie σας και αυτό θα αποκτήσει μια ευχάριστη και πιο γλυκιά γεύση.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia_mathites
Τι βρίσκεται πίσω από την "απόβαση" επενδυτικών funds και τις εξαγορές ιδιωτικών σχολείων;
Γιώργος Χριστόπουλος (πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): Τριπλό, θανατηφόρο cocktail εμπορευματοποίησης («ιδιωτικά πανεπιστήμια - Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής -...
Τι βρίσκεται πίσω από την "απόβαση" επενδυτικών funds και τις εξαγορές ιδιωτικών σχολείων;