Σούπα, η βασίλισσα της χειμερινής γαστρονομίας. Τα τελευταία χρόνια η σούπα βελουτέ έχει κερδίσει μεγάλο κοινό που την προτιμά για τη νοστιμιά της και την ευκολία της προετοιμασίας.
ΥΛΙΚΑ
-3 ώριμες ντομάτες μεγαλες
-1 αγγούρι ξεφλούδισμα
-ένα μικρό ξερό κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 κσ.ξυδι
-1/2 Πιπεριά
-1 κσ ελαιόλαδο
-1/2 ποτήρι νερό
-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
-Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
-Προσθέτουμε το σκόρδο για ένα λεπτό ακόμα
-Προσθέτουμε τις ντομάτες το αγγούρι το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα
-Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
-Μεταφέρουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ σε δόσεις και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία.
-Επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-Αφαιρούμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού!
Πηγή: diet4u.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τι σημαίνει η λέξη «γλίσχρος»;
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 30/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση