Το τζατζίκι είναι το απόλυτο συνοδευτικό για τα κρεατικά, αλλά πολλές φορές το πιο σημαντικό συστατικό του - η σωστή υφή - δεν μας βγαίνει όπως πρέπει.
Αν και το δικό σας τζατζίκι μοιάζει περισσότερο με σούπα παρά με πηχτό και κρεμώδες, μην ανησυχείτε! Εδώ θα σας αποκαλύψουμε το συνηθισμένο λάθος που κάνουμε και πώς να το διορθώσουμε για να πετύχετε την τέλεια υφή και να έχετε το συνοδευτικό τζατζίκι όπως πρέπει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Γιατί το τζατζίκι βγαίνει νερουλό
Η βασική αιτία για την αραίωση του τζατζικιού είναι η υπερβολική υγρασία από το αγγούρι. Αν δεν το στραγγίξετε σωστά, το νερό του αγγουριού θα «χαλάσει» την υφή και το τζατζίκι σας θα βγει υδαρές. Επομένως, πριν το προσθέσετε στο γιαούρτι, φροντίστε να το τρίψετε και να το στραγγίξετε καλά, ή ακόμη καλύτερα να το αφήσετε για λίγη ώρα σε ένα σουρωτήρι.
Το άλλο λάθος που κάνει πολλοί είναι η χρήση ελαφριών γιαουρτιών ή γιαουρτιών με λιγότερο λίπος. Αν θέλετε το τζατζίκι σας να είναι πηχτό και κρεμώδες, επιλέξτε στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, που θα προσδώσει την τέλεια υφή και γεύση.
Τέλος, η σωστή αναλογία υλικών είναι το κλειδί! Μην ξεχνάτε να προσθέσετε το σκόρδο και το ελαιόλαδο με μέτρο για να μη «χαθεί» η υφή του τζατζικιού και να διατηρηθεί πηχτό και γεμάτο γεύση.
Με αυτές τις απλές διορθώσεις, το τζατζίκι σας θα βγει ακριβώς όπως το θέλετε – πηχτό, κρεμώδες και γεμάτο γεύση!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 3/01
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση