Thumbnail
Μια διατροφολόγος αποκαλύπτει τη διαφορά μεταξύ της συντήρησης των αυγών στο ψυγείο και σε θερμοκρασία δωματίου

Ακούγεται ίσως παράδοξο, αλλά ο τρόπος που συντηρείτε τα αυγά μέχρι να τα καταναλώσετε, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση για τη συντήρηση των αυγών σε θερμοκρασία δωματίου σε κάποιες χώρες και την τοποθέτησή τους στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους σε άλλες.

Προσοχή όμως: Η λάθος συντήρηση μπορεί να καταστρέψει τη φρεσκάδα των αυγών, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε.

Στα σούπερ μάρκετ βλέπουμε ότι τα αυγά βρίσκονται εκτός ψυγείου. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία, μπορούν να επηρεάσουν τη φυσική τους προστασία: «Τα αυγά έχουν κάτω από το κέλυφος μια εξαιρετικά λεπτή στιβάδα που τα προστατεύει, μεταξύ άλλων, από τη σαλμονέλα, η οποία μπορεί να βρίσκεται στο εξωτερικό του κελύφους», εξηγεί η διατροφολόγος Bea Gonfer.

Η ίδια υπογραμμίζει ότι μια διαταραχή σε αυτή τη στιβάδα μπορεί να επιτρέψει σε επικίνδυνα βακτήρια να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του αυγού.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση αυγών;

Εξαρτάται. Εάν η θερμοκρασία στο σπίτι είναι σταθερή, μπορούν να συντηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Θα παραμείνουν όμως φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα αν συντηρηθούν στο ψυγείο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν επίσης το αυγό να έχει πιο πυκνό ασπράδι και πιο κεντραρισμένο κρόκο, κάτι που είναι καλό αν θέλετε τέλεια αυγά για μαγείρεμα.

Αν θέλετε να τα συντηρήσετε στο ψυγείο, αποφύγετε την πόρτα.

«Στο σημείο αυτό αυξομειώνεται η θερμοκρασία», λέει η Gonfer, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των αυγών και να επιταχύνει την αλλοίωσή τους.

Κάθε φορά που ανοίγετε και κλείνετε το ψυγείο, η θερμοκρασία αλλάζει και αυτό μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της λειτουργίας της στιβάδας, επιτρέποντας στους μικροοργανισμούς να διεισδύσουν.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι καλύτερο να τα τοποθετείτε σε ένα πιο σταθερό μέρος, όπως ένα μεσαίο ράφι, όπου η θερμοκρασία παραμένει σταθερή.

Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα αυγά παραμένουν φρέσκα περισσότερο και ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση όταν τα χρησιμοποιείτε.

Πηγή: Onmed

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

auga_0.jpg
Συντήρηση αυγών: Η διαφορά ανάμεσα στο ψυγείο και σε θερμοκρασία δωματίου
Μια διατροφολόγος αποκαλύπτει τη διαφορά μεταξύ της συντήρησης των αυγών στο ψυγείο και σε θερμοκρασία δωματίου
Συντήρηση αυγών: Η διαφορά ανάμεσα στο ψυγείο και σε θερμοκρασία δωματίου