athina
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00 μ.μ. - Ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας με τίτλο «Η Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο»

Οι έμπειροι ξεναγοί του ΣΗΜΑτος επιστρέφουν με μια ξεχωριστή περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να ανακαλύψουν την «Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο».

Η Αθήνα, μια από τις αρχαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις του κόσμου, συνδυάζει μοναδικά το παρελθόν και το παρόν. Μέσα από αυτή την περιήγηση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καλλιτεχνική κληρονομιά της πόλης, από τα έργα της αθηναϊκής τριλογίας και το εμπορικό τρίγωνο μέχρι τη γειτονιά του Ψυρρή και την Ομόνοια.

Στον περίπατο αυτό, οι ξεναγοί θα αναδείξουν όχι μόνο τα ιστορικά μνημεία αλλά και τα σύγχρονα καλλιτεχνικά έργα που διακοσμούν τους δημόσιους χώρους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την τέχνη που περιβάλλει την καθημερινότητά τους.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από το σημείο συνάντησης στο άγαλμα του Ρήγα, στα Προπύλαια, στις 12:00 το μεσημέρι.

Η συμμετοχή για την οικονομική ενίσχυση του ΣΗΜΑτος ανέρχεται στα 5 ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους καλώντας στο 6946174427. Η ξενάγηση θα διαρκέσει 90 λεπτά και υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν να δουν την Αθήνα με ένα νέο μάτι.

Δείτε αναλυτικά

Αναλυτικά

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 12:00

Ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας: «Η Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο»

Οι σεσημασμένοι ξεναγοί του ΣΗΜΑτος ξαναχτυπούν, με μια μοναδική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας υπό τον τίτλο «Η Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο»!

Η Αθήνα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, δεν σταμάτησε ποτέ να κατοικείται και να γράφει ιστορία. Σήμερα φιλοξενεί εκατομμύρια κατοίκους και επισκέπτες, και μετρά πολλές και διαφορετικές γειτονιές. Ένας περίπατος στις ιστορικές γειτονιές του κέντρου θα μας συστήσει αυτούς που «ζουν» ανάμεσά μας: αρχαίου τεχνίτες, σύγχρονους καλλιτέχνες, ιστορικά πρόσωπα και καθημερινούς ανθρώπους. Από την αθηναϊκή τριλογία και το εμπορικό τρίγωνο μέχρι του Ψυρρή και την Ομόνοια, θα (ξανά)γνωρίσουμε τις ιστορίες και τα έργα που μας περιβάλουν κάθε μέρα, για να αρχίσουμε να βλέπουμε το κέντρο της πόλης με άλλο μάτι!

Σημείο και ώρα συνάντησης: Προπύλαια, στο άγαλμα του Ρήγα, στις 12:00

Συμμετοχή οικονομικής ενίσχυσης ΣΗΜΑτος: 5 ευρώ

Εξασφάλιση θέσεων στο 6946174427. Διάρκεια ξενάγησης: 90'
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

IFESTIO
Ανησυχία! Πιθανή ηφαιστειακή διέγερση στη Σαντορίνη - Τι αναφέρουν οι ειδικοί
« Η ανύψωση του μάγματος ασκεί τεκτονικές τάσεις στον υπερκείμενο λεπτό φλοιό με αποτέλεσμα ενεργοποίηση κανονικών ρηγμάτων βαρύτητας, που επιτρέπουν...
Ανησυχία! Πιθανή ηφαιστειακή διέγερση στη Σαντορίνη - Τι αναφέρουν οι ειδικοί
καταιγίδα αστραπές κακοκαιρία
Καιρός: Προειδοποίηση Κολυδά: Επαγρύπνηση σήμερα το βράδυ
«Διαφαίνεται νέα ένταση των καταιγίδων στα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής», σημειώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ.
Καιρός: Προειδοποίηση Κολυδά: Επαγρύπνηση σήμερα το βράδυ
μπεσα
Η τέλεια σπιτική μπεσαμέλ: Τα μυστικά και για αποφυγή λαθών και επιτυχία στην κουζίνα
Παρότι η συνταγή για μπεσαμέλ είναι σχετικά απλή, η σωστή εκτέλεση είναι εκείνη που καθορίζει την επιτυχία
Η τέλεια σπιτική μπεσαμέλ: Τα μυστικά και για αποφυγή λαθών και επιτυχία στην κουζίνα