Υλικά
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 κιλά πατάτες κομμένες στη μέση
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Λαδώστε ένα ταψί ή ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο με σπρέι μαγειρικής και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στον πάτο.
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε την παρμεζάνα, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι.
- Στεγνώστε την κομμένη πλευρά των πατατών με χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε την υγρασία.
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Προσθέστε το μείγμα παρμεζάνας και ανακατέψτε ξανά.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για ακόμα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
- Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές, προσθέτοντας προαιρετικά κρέμα γάλακτος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση