patates
Ακόμα κι αν δεν έχετε εμπειρία στη μαγειρική, αυτή η συνταγή είναι απλή και γρήγορη. Η παρμεζάνα προσθέτει μια έντονη, αλμυρή γεύση που απογειώνει τις πατάτες.

Υλικά

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Λαδώστε ένα ταψί ή ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο με σπρέι μαγειρικής και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο στον πάτο.
  3. Σε ένα μπολ, αναμείξτε την παρμεζάνα, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι.
  4. Στεγνώστε την κομμένη πλευρά των πατατών με χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε την υγρασία.
  5. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  6. Προσθέστε το μείγμα παρμεζάνας και ανακατέψτε ξανά.
  7. Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  8. Ψήστε για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για ακόμα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
  9. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές, προσθέτοντας προαιρετικά κρέμα γάλακτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρόσφυγες από Μικρά Ασία
Όταν η γυναίκα της Μικράς Ασίας θεωρήθηκε απειλή για την ηθική τάξη της Αθήνας
Πρόσφυγες στην πατρίδα τους – Οι “Σμυρνιές” και οι “παστρικιές” που θεωρήθηκαν το 1922 απειλή για την ηθική τάξη της Αθήνας - «. Η Αθήνα δεν είναι...
Όταν η γυναίκα της Μικράς Ασίας θεωρήθηκε απειλή για την ηθική τάξη της Αθήνας
Δέντρο
Γενεαλογικό δέντρο: Ψάχνετε τις μακρινές ρίζες της οικογένειάς σας; Βρείτε τις ψηφιακά!
Ψάχνετε τις μακρινές ρίζες της οικογένειάς σας; Βρείτε τώρα το γενεαλογικό δέντρο σας ψηφιακά!
Γενεαλογικό δέντρο: Ψάχνετε τις μακρινές ρίζες της οικογένειάς σας; Βρείτε τις ψηφιακά!
tsai
Κίνδυνοι από την αναθέρμανση ορισμένων τροφών: Τι πρέπει να αποφεύγετε
Η διαιτολόγος Harini Bala προειδοποιεί για τρεις τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε να ξαναζεσταίνετε, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά...
Κίνδυνοι από την αναθέρμανση ορισμένων τροφών: Τι πρέπει να αποφεύγετε