μπακαλιαρος
Αν αναζητάτε έναν ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο τρόπο να απολαύσετε τον μπακαλιάρο, αυτή η συνταγή είναι ιδανική!

Υλικά

  • ⅓ φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • ⅓ φλιτζανιού χοντροαλεσμένο καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • ½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • 3 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το air fryer στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φρυγανιά, το καλαμποκάλευρο, τα μπαχαρικά, την πάπρικα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε το βουτυρόγαλα.
  3. Στεγνώστε καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε τα ελαφρώς με αλεύρι.
  4. Βουτήξτε κάθε φιλέτο στο βουτυρόγαλα και έπειτα περάστε το από το μείγμα της κρούστας, πιέζοντας απαλά ώστε να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές.
  5. Τοποθετήστε τα φιλέτα στη σχάρα του air fryer και ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και να ξεκολλάνε εύκολα με το πιρούνι.
  6. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lexeis
Η λέξη άχλος : Από την αρχαία ποίηση στη σύγχρονη έκφραση
Υπάρχουν λέξεις που, μόνο που τις ακούς, μεταφέρουν ένα αίσθημα θολούρας, όπως ακριβώς και το ίδιο τους το νόημα. Μια τέτοια λέξη είναι ο «άχλος» ή,...
Η λέξη άχλος : Από την αρχαία ποίηση στη σύγχρονη έκφραση
ρύζι2410
Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε και γιατί
Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να ζεσταίνουμε ξανά το φαγητό που έχει περισσέψει, για να εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο. Όμως, δεν είναι όλα τα τρόφιμα...
Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε και γιατί