Υλικά:
- 500 γρ σπαγγέτι Νο7
- 100 γρ τριμμένο πεκορίνο
- 5 κρόκοι αυγών
- 200 γρ γκουαντσιάλε
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το γκουαντσιάλε:
Σε ένα τηγάνι, ψήνουμε το γκουαντσιάλε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλει το λιπαρό του. Κρατάμε το λίπος, καθώς θα το χρειαστούμε στη συνέχεια.Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε έναν ολόκληρο κρόκο και τέσσερις κρόκους αυγών. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το λιωμένο λίπος από το γκουαντσιάλε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα.Βράζουμε τα μακαρόνια:
Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε λίγο από το νερό τους.Ενώνουμε τα υλικά:
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα αυγού και πεκορίνο, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθεί το αυγό. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών για να αποκτήσει πιο κρεμώδη υφή.Σερβίρισμα:
Πασπαλίζουμε με επιπλέον πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε μια γνήσια ιταλική καρμπονάρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ