μελιτζανες
Αν αναζητάτε ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που να ταιριάζει ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως γεύμα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία των μελιτζανών:

    • Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
    • Αλατίστε τις και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
    • Ξεπλύνετέ τις και στεγνώστε τις καλά με απορροφητικό χαρτί.
  2. Προετοιμασία της σάλτσας:

    • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
    • Προσθέστε την κονκασέ ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  3. Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

    • Σε ένα ταψί, απλώστε τις φέτες μελιτζάνας και περιχύστε τις με τη σάλτσα ντομάτας.
    • Πασπαλίστε με τον βασιλικό και τη φέτα.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και η φέτα να λιώσει ελαφρώς.

Σερβίρετε το πιάτο ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντάς το με τραγανό ψωμί ή μια δροσερή σαλάτα. Απολαύστε τη μοναδική γεύση αυτής της μεσογειακής συνταγής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα