Υλικά που θα χρειαστείτε
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμασία των μελιτζανών:
- Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Αλατίστε τις και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Ξεπλύνετέ τις και στεγνώστε τις καλά με απορροφητικό χαρτί.
Προετοιμασία της σάλτσας:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέστε την κονκασέ ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
- Σε ένα ταψί, απλώστε τις φέτες μελιτζάνας και περιχύστε τις με τη σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίστε με τον βασιλικό και τη φέτα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και η φέτα να λιώσει ελαφρώς.
Σερβίρετε το πιάτο ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντάς το με τραγανό ψωμί ή μια δροσερή σαλάτα. Απολαύστε τη μοναδική γεύση αυτής της μεσογειακής συνταγής.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ