Thumbnail
Από τον εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη λάβαμε εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία και πρόσκληση, η οποία απαντά στα δημοσιεύματά μας της Κυριακής, με τίτλο "Οι εντιμότατοι φίλοι του κυρίου Σαμαρά" και "Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια". Ο κ. Μαρινάκης αναφέρει:

 

Από τον εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη λάβαμε εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία και πρόσκληση, η οποία απαντά στα δημοσιεύματά μας της Κυριακής, με τίτλο "Οι εντιμότατοι φίλοι του κυρίου Σαμαρά" και "Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια". Ο κ. Μαρινάκης αναφέρει:
 
Για το δημοσίευμα για τους "εντιμότατους φίλους του κυρίου Σαμαρά"
"Στα ανωτέρω δημοσιεύματα υπάρχουν, πλην βεβαίως της φωτογραφίας μου, ονομαστικές αναφορές στο πρόσωπό μου και επιχειρείται η σύνδεσή μου με συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα ως και εκδοτικές δραστηριότητες τρίτων.
 
Οι αναφορές αυτές, οι οποίες στο σύνολό τους είναι απολύτως αναληθείς, συνοδεύονται και από δυσφημιστικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς, όπως ενδεικτικά 'το μακρύ χέρι', 'οι νέοι βαρώνοι', 'η βρόμικη δουλειά' κ.λπ., ενώ παράλληλα, προφανώς για περαιτέρω εντυπωσιασμό και βεβαίως σε επίρρωση του δόλου σας, η αναφορά σε εμένα συνδυάζεται είτε με άσχετα θέματα που τυχαίνει να είναι σήμερα στην επικαιρότητα (π.χ. λίστα Λαγκάρντ) είτε με άλλα πρόσωπα ή εκδοτικές επιχειρήσεις ή συμφέροντα με τα οποία δεν έχω κανενός είδους επιχειρηματική ή άλλη σχέση ή συνεργασία.
 
Αδυνατώ πλήρως να κατανοήσω τους λόγους και τις αιτίες αυτής της αήθους και δόλιας επίθεσης στο πρόσωπό μου, ιδίως όταν η μόνη διοικητική - θεσμική ιδιότητα την οποία έχω στην Ελλάδα είναι αυτή του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Άλλωστε, η συμμετοχή μου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (τόσο με την ανιδιοτελή και χωρίς επιδίωξη οποιουδήποτε οφέλους επένδυση της προσωπικής μου περιουσίας, όσο και με τη συμβολή μου στη διοίκηση) είναι και η μόνη μου εν Ελλάδι δραστηριότητα. Εκτός εάν ακριβώς αυτή η ιδιότητά μου ήταν η αιτία, και η προσβολή και απαξίωση του Ολυμπιακού ήταν (μέσω της επίθεσης στο πρόσωπό μου) ο πραγματικός στόχος των συκοφαντικών δημοσιευμάτων.
 
Εξαιτίας των δημοσιευμάτων αυτών υφίσταμαι ήδη σημαντική ζημία εφόσον αυτά (ιδίως από τη στιγμή που διατέθηκαν ελεύθερα στο Διαδίκτυο) αναπαράγονται ή γίνονται προσβάσιμα σε βάθος χρόνου αλλά και από οπουδήποτε στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών στις οποίες βρίσκονται οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, και όπου εν γένει διατηρώ ζωτικά συμφέροντά μου, περαιτέρω δε, με τέτοιου είδους δημοσιεύματα και ισχυρισμούς, όπου φέρομαι εμπλεκόμενος με άσχετα με εμένα συμφέροντα και δραστηριότητες διακυβεύεται η προσωπικότητά μου ή ακόμα και η ασφάλεια τόσο η δική μου όσο και της οικογένειάς μου".
 
Και αγωγή μέσω Ίντερνετ!
 
* Στην ηλεκτρονική έκδοση iefimerida.gr έχει αναρτηθεί δημοσίευμα με τίτλο: "Χοντραίνει η κόντρα: Τα 'Παραπολιτικά' κατέθεσαν μήνυση κατά της 'Αυγής' με δικηγόρο τον Βορίδη". Όπως αναφέρεται, η αγωγή γίνεται από την εταιρεία "ΠΑΡΑ ΕΝΑ Μ.ΕΠΕ" και τον Ι. Κουρτάκη κατά της "Αυγής", του Νίκου Φίλη και της Αγγέλας Νταρζάνου. Ζητείται το ποσόν των 300.000 ευρώ.
 
Μέχρι αργά χθες το βράδυ, πάντως, δεν είχε επιδοθεί στην "Αυγή" η αγωγή. Η εφημερίδα θα συνεχίσει τη δημοσιογραφική έρευνά της, με σεβασμό, όπως πάντοτε, στην αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον.
 
ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολική αίθουσα
Δήλωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας Γ' Αθήνας
Δήλωση διαμαρτυρίας για τη συστηματική παραβίαση από τους Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών σχολείων Γ’ Αθήνας της ισχύουσας νομοθεσίας για τη...
Δήλωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας Γ' Αθήνας