Κορονοϊός
Πολύ βαρύ «τίμημα» πληρώνει η αμερικανική κοινωνία κατά τη διάρκεια της επιδημίας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφηκαν χθες 820 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των θυμάτων στη χώρα σε σχεδόν 90.000 — στα 89.550 επακριβώς —, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος αυτός απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ως τις 20:30 χθες Κυριακή (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, είναι πάντως ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τη 10η Μαΐου, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί ως την ίδια ώρα 1.486.376 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Αυτός ο αριθμός ξεπερνά το 30% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί σε όλο τον πλανήτη, με βάση τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερηφανεύεται διότι η χώρα του έχει εξετάσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη. Αλλά οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν καταστροφικό τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά ζητήματα Πίτερ Ναβάρο επέκρινε χθες τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για τη μεγάλη αρχική καθυστέρηση ως προς την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metatheseis.jpg
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών: «Χρειάζονται αλλαγές στις Ειδικές Κατηγορίες»
«Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο χρήζει άμεσα αλλαγών σε πολλούς τομείς, ειδικότερα όμως όσον αφορά τις Ειδικές Κατηγορίες»
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών: «Χρειάζονται αλλαγές στις Ειδικές Κατηγορίες»
varkeloni
Erasmus+: Το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη
Το σχολείο στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+: Επιμορφωτικές δράσεις για την ενδυνάμωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης
Erasmus+: Το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη
πανεπιστημιο δυτικης μακ
Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Μετονομάζεται το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης - Δείτε πώς
Μετονομασία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - Τι θα γίνει με τους φοιτητές που έχουν λάβει...
Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Μετονομάζεται το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης - Δείτε πώς
ιεπ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για συμετοχή στο συνέδριο «Προσεγγίσεις για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν περίληψη προφορικής εισήγησης ή πρότασης εργαστηρίου (200-300 λέξεις) έως τις 24 Φεβρουαρίου 2025
ΙΕΠ: Πρόσκληση για συμετοχή στο συνέδριο «Προσεγγίσεις για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»