tempi
Δημοσκόπηση Interview: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη, 7 στους 10 θεωρούν ότι η δικαιοσύνη καθυστερεί

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Political, καταγράφει ιδιαίτερα αρνητικές τάσεις για την κυβέρνηση, αποτυπώνοντας τις αντιδράσεις της κοινωνίας σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών και τους χειρισμούς της από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τα… μαντάτα για Μαξίμου και Πειραιώς δεν είναι ευχάριστα, καθώς το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης της αδιανόητης τραγωδίας (πράγμα που σημαίνει ότι το αφήγημα της κυβέρνησης δεν «περνάει») και το 65% θεωρεί ότι ο όγκος της δικογραφίας δεν αποτελεί δικαιολογία για τη δικαιοσύνη.

Δημοσκόπηση για Τέμπη

Στο πλαίσιο αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι το 57% θεωρεί ότι χρειάζεται άμεσα ανασχηματισμός, ενώ άλλη μια πρωτοβουλία που σκεφτόταν να υλοποιήσει η κυβέρνηση, δηλαδή, η αύξηση του ορίου εισόδου στη Βουλή, απορρίπτεται μετά πολλών επαίνων από τους πολίτες (το 56% λέει όχι). Παράλληλα, ο… βραχνάς της ακρίβειας βρίσκεται στην κορυφή των προβλημάτων των πολιτών, ακολουθούμενος από τις τιμές της ενέργειας τους (χαμηλούς) μισθούς.

Ανασχηματισμός κυβέρνησης

Κατά τα φαινόμενα, οι αποκαλύψεις γύρω από την τραγωδία των Τεμπών επιδρούν συνολικά στο πολιτικό σκηνικό, καθώς στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΝΔ: 25,6%,
  • ΠΑΣΟΚ: 12,3%,
  • Ελλ. Λύση: 8,4%,
  • ΚΚΕ: 7,7%,
  • ΣΥΡΙΖΑ: 7,1%,
  • Φωνή Λογικής: 5,9%,
  • Πλεύση Ελευθερίας: 4%,
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 3,5%,
  • ΜέΡΑ25: 3,1%,
  • Νίκη: 3,0%,
  • Νέα Αριστερά:1,2%,
  • Σπαρτιάτες: 1%.
  • «Γκρίζα ζώνη»: 15%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Στο ερώτημα «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας;» ο κ. Μητσοτάκης έχει ποσοστό 27,1% και ακολουθούν αρκετά πίσω ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,6%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 8,3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος στο 7,3%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο 5,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης στο 5,1%, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 22,4% που δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους παραπάνω για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τέλος, όσον αφορά στους υπουργούς της κυβέρνησης, στην πρώτη τριάδα με θετικές/μάλλον θετικές αξιολογήσεις βρίσκονται ο Νίκος Δένδιας (47,9%), ο Κυριάκος Πιερρακάκης (36,8%) και ο Άδωνις Γεωργιάδης (24,2%). Ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Βασίλης Κικίλιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Νίκος Παπαθανάσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metatheseis.jpg
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών: «Χρειάζονται αλλαγές στις Ειδικές Κατηγορίες»
«Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο χρήζει άμεσα αλλαγών σε πολλούς τομείς, ειδικότερα όμως όσον αφορά τις Ειδικές Κατηγορίες»
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών: «Χρειάζονται αλλαγές στις Ειδικές Κατηγορίες»
varkeloni
Erasmus+: Το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη
Το σχολείο στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+: Επιμορφωτικές δράσεις για την ενδυνάμωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης
Erasmus+: Το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη
πανεπιστημιο δυτικης μακ
Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Μετονομάζεται το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης - Δείτε πώς
Μετονομασία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - Τι θα γίνει με τους φοιτητές που έχουν λάβει...
Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Μετονομάζεται το τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης - Δείτε πώς
ιεπ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για συμετοχή στο συνέδριο «Προσεγγίσεις για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν περίληψη προφορικής εισήγησης ή πρότασης εργαστηρίου (200-300 λέξεις) έως τις 24 Φεβρουαρίου 2025
ΙΕΠ: Πρόσκληση για συμετοχή στο συνέδριο «Προσεγγίσεις για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»