Thumbnail
Πώς φτιάχνεται άραγε το περίφημο ιταλικό παγωτό;

Το παγωτό αποτελεί θερινή (ή και χειμωνιάτικη) απόλαυση όλων των ανθρώπων ανεξαιρέτως, ενώ πολλά είναι τα είδη αλλά και οι τρόποι παρασκευής του.

Μπορούμε να πούμε με κάποια βεβαιότητα ότι το καλύτερο παγωτό είναι το ιταλικό και φυσικά έχει το δικό του τρόπο που φτιάχνεται.

Ιταλικό παγωτό

Στη μικρή ιταλική πόλη Ruvo di Puglia, τα αδέλφια Giuliana και Vincenzo Paparella συνεχίζουν μια οικογενειακή παράδοση 180 ετών, φτιάχνοντας παγωτό από τρία μόνο συστατικά: γάλα, ζάχαρη και αυγά, σύμφωνα με το Insider Food.

Όλα ξεκίνησαν το 1840, όταν ο θείος Luigi έφερε την τέχνη της παρασκευής gelato από τις βασιλικές αυλές της Νάπολης στη γενέτειρά του, το Ruvo. Τέσσερις γενιές αργότερα στην αρχική συνταγή του 1840, την King's Cream, έχουν προστεθεί άλλες επτά γεύσεις: φιστίκι, αμύγδαλο, σοκολάτα, κυδώνι, νουγκάτα, gianduia και φουντούκι.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gimnastiki
Ο ιδανικός συνδυασμός άσκησης για διατήρηση της μυϊκής μάζας
Η επιστημονική έρευνα αναδεικνύει την καλύτερη στρατηγική για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, τονίζοντας τη σημασία του συνδυασμού προπόνησης αντοχής...
Ο ιδανικός συνδυασμός άσκησης για διατήρηση της μυϊκής μάζας
pierrakakis
Διεθνές Απολυτήριο Λυκείου: Ανάθεση υλοποίησης της δράσης στο ΙΕΠ με Κοινή Υπουργική Απόφαση
Για την υλοποίησή της, το Ι.Ε.Π. συνεργάζεται με τον Οργανισμό Διεθνούς Απολυτηρίου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., τις σχολικές μονάδες και...
Διεθνές Απολυτήριο Λυκείου: Ανάθεση υλοποίησης της δράσης στο ΙΕΠ με Κοινή Υπουργική Απόφαση