Thumbnail
Ενημέρωση

Ενημέρωση για το τι έχει γίνει από το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης, με έμφαση στα θέματα της διαπραγμάτευσης, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διεξαχθεί ψηφοφορία προς το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας σχετικά με το αν οι βουλευτές είνει θετικοί ή αρνητικοί με την συμφωνία του Eurogroup.

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, 40 βουλευτές ψήφισαν λευκό η κατά

Πλην όμως από την αίθουσα της Γερουσίας απουσίαζαν την ώρα εκείνη περί τους 30 και πλέον βουλευτές, με αποτέλεσμα η ΚΟ να εγκρίνει μεν ατύπως την συμφωνία, πλην όμως με μία πλειοψηφία της τάξεως του 70-40, καθώς από τους 110 παριστάμενους, περίπου οι 40 ψήφισαν δια ανατάσεως της χειρός είτε λευκό, είτε κατά της συμφωνίας.

Πολλές ερωτήσεις σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων έθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι δεν υπήρχε προετοιμασία για τη διαπραγμάτευση, ούτε έγινε συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Στάθης Λεουτσάκος σημείωσε ότι το κείμενο «έχει γκρίζες ζώνες και ασάφειες. Είναι σαν χρησμός του Μαντείου των Δελφών. Εμείς μπορούμε να δίνουμε μια ερμηνεία, οι δανειστές άλλη, και αυτό τελικά να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Χρειαζόμαστε σχέδιο με συγκεκριμένες κινήσεις για το επόμενο διάστημα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλ. Μητρόπουλος επεσήμαναν ότι χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί το κείμενο να εμπεριέχει νομικές δεσμεύσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zaxaraki
Σοφία Ζαχαράκη: Σχετικά με την στέγαση των αναπληρωτών στα νησιά και την περιφέρεια
«Έχει δύο προβλήματα ο αναπληρωτής και η αναπληρώτρια μπορεί να είναι και το υψηλό κόστος, ανάλογα με το μέρος που πάει. Πολλές φορές, αν είναι και...
Σοφία Ζαχαράκη: Σχετικά με την στέγαση των αναπληρωτών στα νησιά και την περιφέρεια
Πανελλαδικές
Πανελλαδικές 2025: Τι ισχύει για τον βαθμό του Λυκείου – Οι αλλαγές και τα «κλειδιά» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2025: Τι ισχύει για τον βαθμό του Λυκείου – Οι αλλαγές και τα «κλειδιά» για την εισαγωγή στα ΑΕΙ