«Όταν ένας υπουργός αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία αυτό αποτελεί καρφί στην καρδιά των Ελλήνων», είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι αν έκανε λάθος θα πρέπει το θέμα να ρυθμιστεί από την κυβέρνηση.
«Η αντίδραση μέσα στον ψυχισμό του ελληνικού λαού είναι τόσο σκληρή και τόσο απαιτητική για εκδίκηση, δηλαδή την ώρα που χανόμαστε, την ώρα που έχουμε τόσο τραγικά θέματα ένας υπουργός να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία θεωρείται ότι είναι μια εθνική προδοσία», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.
Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την άφιξη προσφύγων σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο κ. Άνθιμος επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με τη φιλοξενία τους μέσα στην πόλη, «για πλείστους λόγους», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Είμαι αντίθετος στη φιλοξενία των διαφόρων μεταναστών κλπ, δεν ήθελα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και προσέθεσε: «Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για πλείστους όσους λόγους, εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος και εκπρόσωπος τη τοπικής εκκλησίας που έχει ιστορία 2.000 χρόνων, δεν θα ήθελα να εγκατασταθούν, διότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς στη συνέχεια θα επακολουθήσει».
ΑΠΕ - ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ