Thumbnail
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Ως ερώτηση στη Βουλή έφθασε καταγγελία νεοσύλλεκτων στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, οι οποίοι ανέφεραν ότι στις 6 Δεκεμβρίου τους χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο με κοτόσουπα, στην οποία υπήρχαν σκουλήκια!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ερώτηση 4 βουλευτών του ΚΚΕ, «άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο».

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, το περιστατικό στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί της μονάδας.

«Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του. Ωστόσο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια», επισημαίνει το ΚΚΕ στην ερώτησή του.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων.Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους».

Κατόπιν όλων αυτών το ΚΚΕ ερωτά του αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κοριοί
Κοριοί στο στόχαστρο: ποιο χρώμα σεντονιού τους «τραβάει» περισσότερο
Έρευνες δείχνουν ότι οι κοριοί έχουν χρωματικές προτιμήσεις – και αυτό μπορεί να σας κοστίσει ύπνο και... νεύρα
Κοριοί στο στόχαστρο: ποιο χρώμα σεντονιού τους «τραβάει» περισσότερο
tameio.jpg
Εκπαιδευτικοί-Δημόσιο: Τα νέα εφάπαξ - Πού έχουμε αυξήσεις και πού μειώσεις
Η προσαρμογή του τρόπου υπολογισμού μετά το 2015 έπληξε κυρίως όσους αποχωρούν με λιγότερα έτη πριν τη συνταξιοδότηση, ενώ ωφελεί όσους έχουν...
Εκπαιδευτικοί-Δημόσιο: Τα νέα εφάπαξ - Πού έχουμε αυξήσεις και πού μειώσεις