sxoleio kriti seismos webex
INTIME NEWS
Ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να επισημάνει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια της χώρας, με την κυβερνητική πολιτική να …αξιολογείται αρνητικά και να παίρνει «κάτω από τη βάση».

            Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας, όπου δεν θρηνήσαμε θύματα χάρη στην παρατηρητικότητα της εκπαιδευτικού της ΣΤ’ τάξης και την κατάρρευση του επιχρίσματος (σοβά) από το ταβάνι του γραφείου του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας όπου και πάλι μόνο από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να επισημάνει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια της χώρας, με την κυβερνητική πολιτική να …αξιολογείται αρνητικά και να παίρνει «κάτω από τη βάση».

            Αυτή τη φορά στην Καισαριανή και συγκεκριμένα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου, όπου σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Η πτώση συνέβη ελάχιστα λεπτά πριν το διάλειμμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παιδιού.

            «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων!» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ήδη τα τεράστια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των περιοχών αυτών και κατηγορεί την κυβέρνηση για «εγκληματική αδιαφορία».

            Ηδη, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών έχει καταγγελθεί ότι στην τελευταία κακοκαιρία «Μπάλλος» σε μια σειρά σχολεία πλημμύρισαν αυλές και …ηλεκτρολογικά (!), έσταζαν ταβάνια κλπ και τώρα πέφτουν σοβάδες!

            Οι χρόνιες περικοπές της χρηματοδότησης της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η ανάληψη της ευθύνης των κτηριακών υποδομών από τους Δήμους, η κατάργηση του ΟΣΚ και η πολιτική που θεωρεί κόστος ό,τι δεν αποφέρει επιχειρηματικά κέρδη  έχουν φτάσει τις κτηριακές υποδομές σε αυτά τα χάλια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτηρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτήρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά! Κατά τα άλλα με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση η κυβέρνηση και οι εταίροι της (ΕΕ, ΟΟΣΑ , ΣΕΒ κλπ) επιλέγουν να μεταφέρουν τα βάρη της συντήρησης των σχολικών υποδομών στις πλάτες των εκπαιδευτικών και των γονιών!

            Παράλληλα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», που ανέδειξε το περιστατικό στο σχολείο της Νέας Ιωνίας, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο Παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που “αυτονομεί” το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα