Την οργή και την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για το περιστατικό στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου στην Ολυμπιάδος, κατά το οποίο σοβάδες έπεσαν σε ώρα μαθήματος σε τάξη.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα 26, όπου λειτουργεί τμήμα της πρώτης τάξης του Λυκείου. Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, αποκολλήθηκε και έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από την οροφή, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε ο μαθητής που καθόταν στο τελευταίο θρανίο, καθώς έπεσε ακριβώς πίσω του.
«Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ένα από τα πολλά που επιβεβαιώνουν την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια στο κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την πολύχρονη εγκατάλειψη από τις διοικήσεις των δήμων διαχρονικά και την πολιτική υποχρηματοδότησης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου πήγε στο σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως από τότε δεν έγινε καμία σχετική παρέμβαση.
Μάλιστα, «πρόκειται για το ίδιο σχολικό συγκρότημα υποδοχής στο οποίο μεταφέρεται με εσπευσμένες διαδικασίες για συστέγαση το Διαπολιτισμικό ΓΕλ με απόφαση του Δήμου και με πρόταση και έγκριση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κόπτση».
Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια μαθητών του 3ου!
Εκεί θέλουν να μεταφέρουν τους μαθητές του Διαπολιτισμικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «για την ασφάλειά τους»!
Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει το σημερινό περιστατικό στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γ/σίου/Λυκείου στην Ολυμπιάδος όπου σοβάδες έπεσαν σε ώρα μαθήματος σε τάξη και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα επειδή «κατά τύχη» έλλειπαν κάποιοι μαθητές και με τη συνήθη παρότρυνση των εκπαιδευτικών είχαν έρθει οι υπόλοιποι στα μπροστινά θρανία!
Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, την ώρα του μαθήματος, στην αίθουσα 26, όπου λειτουργεί τμήμα της πρώτης τάξης του Λυκείου. Αποκολλήθηκε και έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από την οροφή, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε ο μαθητής που καθόταν στο τελευταίο θρανίο, καθώς έπεσε ακριβώς πίσω του.
Τρομοκρατημένοι οι μαθητές και η εκπαιδευτικός που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην τάξη, απομακρύνθηκαν και βγήκαν έξω από το κτίριο.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ένα από τα πολλά που επιβεβαιώνουν την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια στο κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την πολύχρονη εγκατάλειψη από τις διοικήσεις των δήμων διαχρονικά και την πολιτική υποχρηματοδότησης.
Η κατάσταση του κτιρίου όπου στεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης είναι γνωστή στη Διοίκηση του Δήμου και των υπηρεσιών του, καθώς την ανέδειξαν εδώ και μήνες οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απαιτώντας να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε ασφαλές κτίριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου πήγε στο σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όμως από τότε δεν έγινε καμία σχετική παρέμβαση. Η μόνη παρέμβαση που έγινε το τελευταίο διάστημα ήταν οι εργασίες διαχωρισμού αιθουσών με γυψοσανίδες, για τη στέγαση των μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου που έμεινε άστεγο μετά από βεβιασμένη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να το απομακρύνει από το λυόμενο που στεγάζονταν, λόγω ακαταλληλότητας, επειδή παρήλθε ο επιτρεπτός χρόνος λειτουργίας του.
Πρόκειται για το ίδιο σχολικό συγκρότημα υποδοχής στο οποίο μεταφέρεται με εσπευσμένες διαδικασίες για συστέγαση το Διαπολιτισμικό ΓΕλ με απόφαση του Δήμου και με πρόταση και έγκριση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κόπτση! Κι ενώ με μεγάλη σπουδή εργολαβικά συνεργεία είχαν από το καλοκαίρι ξεκινήσει διαδικασίες παρεμβάσεων χωρίς να υπάρχει επαρκής χώρος για τη μεταστέγαση, ουδέποτε γνωστοποιήθηκε αν έγινε έλεγχος από Υγειονομικές υπηρεσίες για την καταλληλότητα αυτών των παρεμβάσεων κι αν κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες κάποια έκθεση άδειας.
Προφανώς η τεχνική υπηρεσία και τα συνεργεία του Δήμου δεν είχαν οδηγίες να κοιτάξουν παραπέρα έτσι δεν "είδαν» τα υπόλοιπα κτιριακά προβλήματα του σχολείου…
Αυτό είναι το ασφαλές κτίριο που θέλουν να " στοιβάξουν" σαν σαρδέλες τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Διαπολιτισμικού λυκείου;
Τι έχει να απαντήσει για το σημερινό περιστατικό ο Δήμαρχος που όπως μας λέει «έχει χάσει τον ύπνο του» με το ζήτημα στέγασης των Διαπολιτισμικών;
Κατά τ άλλα το σύνθημα που επικρατεί σήμερα στο 3ο είναι να πάμε στο λυόμενο του Διαπολιτισμικού για περισσότερη ασφάλεια!
Απαιτούμε:
- Να εξασφαλιστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης κρατική χρηματοδότηση και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέων σχολείων με όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
- Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε ασφαλές κτίριο.
- Ο Δήμος, αφενός να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανέγερση νέου κτιρίου για τα διαπολιτισμικά σχολεία και αφετέρου να αξιοποιήσει μέρος από τα ακίνητα που διαθέτει, να διεκδικήσει χώρους της ΔΕΘ ή ακόμα και να προχωρήσει στη λύση της μίσθωσης κάποιου κατάλληλου χώρου μέχρι να χτιστεί το νέο σχολείο.
- 20 μαθητές ανά τμήμα Γενικής Παιδείας, 15 σε κατευθύνσεις και Ομάδες Προσανατολισμού στα ΓΕΛ, τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, 10 στα εργαστήρια.
- Να σταματήσουν τώρα οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Αβραμίδης Νίκος Γαζάκης Αντώνης |
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη