ΕΚΠΑ
Ορκωμοσία μελών ΔΕΠ

Τις Παρασκευές 24 και 31 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου, οι ορκωμοσίες νέων μελών ΔΕΠ.

Συγκεκριμένα, στις 24 Ιανουαρίου ορκίστηκαν τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής: Ευθύμιος Αυγερινός, Κωνσταντίνος Καλημέρης Καραμπουρνιώτης, Μιχαήλ Μακρής, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Μαρία Δήμου, Παναγιώτης Μεγαλοοικονόμος, Νικόλαος Παραράς, Ελευθερία Σουλιώτη και Γεώργιος Σφυρόερας, καθώς και οι Μαρία Ιακώβου, Δημήτριος Μανδαλίδης, Νικόλαος Λουγιάκης, Πέτρος Μποτώνης και Μαρία Κεχαγιά. Στις 31 Ιανουαρίου ακολούθησε η ορκωμοσία των Μαργαρίτας-Νίκης Ασημακοπούλου, Μάριου Κουκουνάρα-Λιάγκη, Γεωργίου Καλλιόλια, Αντωνίου Παπαθανασίου και Αντωνίου Δεριζιώτη.

Tην Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών Δ.Ε.Π: Μαργαρίτα-Νίκη Ασημακοπούλου, Μάριος Κουκουνάρας-ΛιάγκηςΓεώργιος ΚαλλιόλιαςΑντώνιος Παπαθανασίου, Αντώνιος Δεριζιώτης.

Μαργαρίτα-Νίκη Ασημακοπούλου, εξέλιξη σε Καθηγήτρια Φυσικής 

[email protected]

Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης, εξέλιξη σε Καθηγητή Θεολογίας 

[email protected]

Γεώργιος Καλλιόλιας, νέος διορισμός, Καθηγητής Ιατρικής

[email protected]

Αντώνιος Παπαθανασίου, εξέλιξη σε Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσικής

[email protected]

Αντώνιος Δεριζιώτης, εξέλιξη σε Επίκουρο Καθηγητή Τουρκικών 

[email protected]

Tην Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου η ορκωμοσία των κάτωθι μελών Δ.Ε.Π της Ιατρικής Σχολής: Ευθύμιος ΑυγερινόςΚωνσταντίνος Καλημέρης Καραμπουρνιώτης, Μιχαήλ ΜακρήςΝικόλαος ΠαπαδόπουλοςΜαρία Δήμου, Παναγιώτης ΜεγαλοοικονόμοςΝικόλαος ΠαραράςΕλευθερία ΣουλιώτηΓεώργιος Σφυρόερας.

Ευθύμιος Αυγερινός, νέος διορισμός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής

[email protected]

Κωνσταντίνος Καλημέρης Καραμπουρνιώτης, νέος διορισμός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, εισήχθη πρώτος σε σειρά στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1999 και έλαβε την τιμητική υποτροφία του Μποδοσάκειου Ιδρύματος. Ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε ερευνητική δραστηριότητα στο ΕΚΠΑ στο εργαστήριο πειραματικής φυσιολογίας και στη συνέχεια στην ερευνητική ομάδα της Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας κ. Γερολουκά-Κωστοπαναγιώτου κ των Καθηγητών κ. Σμυρνιώτη και κ. Αρκαδόπουλου. Έχει μεταφράσει βιβλία Ιατρικής στα ελληνικά και έχει ασχοληθεί με πειραματικά και κλινικά πρωτόκολλα για την αναισθησία σε επεμβάσεις ήπατος και την περιεγχειρητική ιατρική, αλλά και με τις ιδιότητες των κυριότερων αναισθητικών φαρμάκων, ειδικά στις επιδράσεις τους στον οργανισμό και το οξειδωτικό στρες.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής ειδικότητας της Αναισθησιολογίας στο ΠΓΝ Αττικόν, την απόκτηση ευρωπαϊκών διπλωμάτων και τη συμμετοχή παράλληλα σε κλινικοεργαστηριακές μελέτες, συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στην Ελβετία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης, αλλά και στο πανεπιστημιακό ορθοπεδικό νοσοκομείο της Ζυρίχης Balgrist ως επιμελητής, με εμβάθυνση στη γνώση της περιοχικής αναισθησίας σε συνεργασία με τον Καθηγητή Αναισθησιολογίας Prof. Alain Borgeat και τον Καθηγητή Prof. Urs Eichenberger, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των υπερήχων για την περιοχική αναισθησία και το χρόνιο πόνο. Μετά από πορεία και σε άλλα νοσοκομεία και μετά από Fellowship το 2019 στη Valencia της Ισπανίας στην Κλινική του Χρόνιου Πόνου υπό τον Καθηγητή Prof. José de Andres, εργάστηκε ως επιμελητής στο Ιατρείο Χρόνιου Πόνου του Stadtspital (Μητροπολιτικό Νοσοκομείο) της Ζυρίχης, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στη διαχείριση ασθενών χρόνιου πόνου και νεώτερων ιατρικών εφαρμογών, καθώς και στη neural therapy. Απέκτησε τον ελβετικό τίτλο της Αλγολογίας μετά από εξετάσεις και τον ελβετικό τίτλο εξειδίκευσης στην Επεμβατική Θεραπεία του Χρόνιου Πόνου τον Αύγουστο του 2024 μετά από κλινικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2 ετών. Έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και σε πάνω από 40 εγκεκριμμένα διεθνή περιοδικά. Η επιστροφή του στο ΕΚΠΑ και το Αττικό Νοσοκομείο συμπίπτει με σύγχρονες προκλήσεις στην Αναισθησιολογία και την Ιατρική του Χρόνιου Πόνου, όπως η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα και αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων, η ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης των ασθενών, η πολυφαρμακία, η γήρανση του πληθυσμού, η υπερεξειδίκευση της ιατρικής, η εμφάνιση χρόνιου πόνου σε νεώτερους ανθρώπους, και η ανάγκη εξατομίκευσης των θεραπειών για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

[email protected]

Μιχαήλ Μακρής, νέος διορισμός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής

Εκπαίδευση
Απόφοιτος Ιωνιδείου Πρότυπου Σχολής Πειραιά 1987, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών (1987-1994), Τίτλος ειδικότητας Αλλεργιολογίας, ΓΝΑ «Λαϊκό», (2003). Το 2009 επιτυχής υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής μου με τίτλο «Αλλεργική ρινίτιδα: συσχέτιση με φλεγμονώδεις δείκτες κατώτερων αεραγωγών», (Άριστα, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ).
Επαγγελματική δραστηριότητα
Από τον 3/2006 Επιμελητής Β’, από 7/2009 Επιμελητής Α’, από 11/2016 Διευθυντής ΕΣΥ Μονάδας Αλλεργιολογίας Β’ Δερματολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ (ΠΓΝ «Αττικόν»). Υπεύθυνος Ειδικών Ιατρείων Φαρμακευτικής Αλλεργίας και Αναπνευστικής Αλλεργίας, και από το 2023 του Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Μαστοκυττάρωσης-Διαταραχών Ενεργοποίησης Μαστοκυττάρων. Από το 2011, Υπεύθυνος της Μονάδας Αλλεργιολογίας.
Ερευνητική δραστηριότητα
Στα πλαίσια της αδιάλειπτης συνεργασίας μου ως Επισκέπτης Ερευνητής με το Allergy Center του Πανεπιστημίου Charite Βερολίνου από το 2011, εστίασα στην κλινική έρευνα στο πεδίο της Χρόνιας κνίδωσης. Στο πεδίο της Φαρμακευτικής Αλλεργίας ανέπτυξα κλινική ερευνητική δράση που αφορά κυρίως την διαγνωστική προσπέλαση σε βιολογικούς παράγοντες και σπάνια φάρμακα και την ταχεία απευαισθητοποίηση σε φάρμακα και βιολογικούς παράγοντες μετά σχετική εκπαίδευση στο Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη. Επιπλέον, το ερευνητικό μου έργο αφορά την αλλεργική ρινίτιδα και το άσθμα και ειδικότερα τη χρήση εργαλείων αυτό-αξιολόγησης, τις βιολογικές θεραπείες και την επίδραση τους στην ποιότητα ζωής και τους φλεγμονώδεις δείκτες. Έχω συμμετάσχει σε 20 κλινικές μελέτες σαν Κύριος Ερευνητής.
Διδακτικό-Εκπαιδευτικό Έργο
Διδασκαλία-Κλινική άσκηση προπτυχιακών μαθημάτων ‘Δερματολογία’ και ‘Αλλεργιολογία Παίδων-Ενηλίκων’ του ΕΚΠΑ, στο ΠΜΣ Σύγχρονη Διαγνωστική στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία και Αλλεργιολογία» (επιβλέπων ή μέλος τριμελούς επιτροπής σε 12 πτυχιακές εργασίες). Εισηγήσεις: 6 διεθνή και 125 σε εθνικά συνέδρια.
Συγγραφικό έργο-Αξιολόγηση
Το ερευνητικό – συγγραφικό μου έργο αποτυπώνεται σε 164 δημοσιεύσεις pub-med με συντελεστή απήχησης 40(google scholar) και περίπου 6000 αναφορές. Ο συνολικός συντελεστής απήχησης είναι 1155 (μέσος=7.05). Έχω τιμηθεί με 22 εθνικά και 2 διεθνή βραβεία για ερευνητικές εργασίες/παρουσιάσεις.

[email protected]

Νικόλαος Παπαδόπουλος,νέος διορισμός, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής

Ο Δρ. Νικόλαος Παπαδόπουλος εκλέχθηκε το 2009 σε Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Μονάχου και το 2018 σε Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής του Δ.Π.Θ., ενώ του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης το 2019. Από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 του είχε απονεμηθεί από την Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. ο τίτλος του Επισκέπτη Καθηγητή, ενώ από το 2021 είναι επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου του Ε.Κ.Π.Α. και από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 του ανατέθηκε η οργάνωση και συντονισμός του κατ’ επιλογήν μαθήματος με τίτλο: «Πλαστική Χειρουργική» στην Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.A.. Στις 27 Αυγούστου 2024 εκλέχθηκε σε Αναπληρωτή Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α..

Τα κύρια κλινικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν τα θέματα “Επούλωση των Ιστών στο Έμβρυο και τους Ενήλικες”, “Καρκίνος του Δέρματος και Μελάνωμα”, “Επανορθωτική Μικροχειρουργική”, “Αποκατάσταση του Μαστού, Λεμφοιδήματος και Λιποιδήματος”, “Επεμβάσεις μετά από Βαριατρική Χειρουργική νοσογόνου Παχυσαρκίας”, “Βλαστοκύτταρα Λιπώδους Ιστού για Κυτταρική Θεραπεία” “Ποιότητα Ζωής μετά από Επεμβάσεις Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής” και “Αντιμετώπιση του Διεμφυλισμού”. Τα διαχρονικά του αυτά ενδιαφέροντα αναγνωρίσθηκαν με την απονομή μεταξύ άλλων του “Hans Anderl Award 2006” από την Ευρωπαϊκή Ένωση Πλαστικών Χειρουργών (EURAPS) και του “Karl-Marx von Bauernfeind-Madaille” από το Πανεπιστήμιο Μονάχου, ως μέλος της ομάδας πού πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια μεταμόσχευση άνω άκρων, άμφω (25-26.07.2008).

Τέλος, διετέλεσε ως Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Εμβρυϊκής Ιατρικής και Χειρουργικής (IFMSS) και του 27ου Συνεδρίου της, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (ΕΕΕΜ) και του 20ου Συνεδρίου της, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας (ΕΛΕ), ως Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού (ΕΕΧΧ) και ως Εθνικός Αντιπρόσωπος, Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (EURAPS) και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 34ου Συνεδρίου της.

[email protected]

Μαρία Δήμου, νέος διορισμός, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής

Η Δρ Δήμου απέκτησε το Πτυχίο Ιατρικής  και τη Διδακτορική της Διατριβή στην Αιματολογία  από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η τρέχουσα κλινική της έρευνα επικεντρώνεται σε μια σειρά αιματο-ογκολογικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας (ΧΛΛ), της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας (ΧΜΛ), των μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων (ΜΔΣ), της οξείας μυελογενούς και λεμφοβλαστικής λευχαιμίας  (ΟΜΛ και ΟΛΛ) και των non-Hodgkin  και Hodgkin λεμφωμάτων. Η κλινική και ερευνητική ενασχόληση της Δρ Δήμου περιλαμβάνει επίσης τη διάγνωση και διαχείριση συνδρόμων δευτεροπαθούς ανοσοανεπάρκειας αιματολογικών ασθενών. Η Δρ. Δήμου έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες διεθνείς, πολυκεντρικές κλινικές μελέτες φάσης Ι  έως  IV που αφορούν ένα ευρύ φάσμα αιματολογικών διαταραχών.

Η Δρ Δήμου  διδάσκει  επί σειρά ετών  προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Επίσης εκπαιδεύει ειδικευόμενους Ιατρούς στην Αιματολογία τόσο στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όσο  και στα πλαίσια της εκπαίδευσης που οργανώνεται από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία.

Η Δρ Δήμου είναι μέλος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ), της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας (EHA), της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας (ASH) και της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Πρωτοβουλίας για τη ΧΛΛ (ERIC).  Είναι επίσης κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια και συγγραφέας πολλών άρθρων στο PubMed. Τέλος, η Δρ Δήμου είναι συγγραφέας των Εθνικών Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας  για τα Αιματολογικά νοσήματα.

[email protected]

Παναγιώτης Μεγαλοοικονόμος, νέος διορισμός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής

[email protected]

Νικόλαος Παραράς, νέος διορισμός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής

[email protected]

Ελευθερία Σουλιώτη, νέος διορισμός, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής 

[email protected]

Γεώργιος Σφυρόερας, νέος διορισμός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής

[email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

KATSAROS
Εγκύκλιος Κατσαρού: Η εξαίρεση εκπαιδευτικών από την κινητικότητα ισχύει και για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
Η ως άνω διάταξη περί εξαίρεσης αφορά και στα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)
Εγκύκλιος Κατσαρού: Η εξαίρεση εκπαιδευτικών από την κινητικότητα ισχύει και για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
mastoras
Συνελήφθη ο Χρήστος Μάστορας για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Συνελήφθη ο Χρήστος Μάστορας που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ – Παραλίγο να χτυπήσει αστυνομικό – Προσπάθησε να διαφύγει
Συνελήφθη ο Χρήστος Μάστορας για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ