«Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι μια υπενθύμιση ότι η δημόσια παιδεία αποτελεί δικαίωμα και όχι προνόμιο»

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για την δικαίωση των αγώνων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Δ. Ελλάδας.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση των τμημάτων στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, το Λύκειο Βραχνεΐκων, το Γυμνάσιο Ριόλου και το Λύκειο Λουσικών», αναφέρουν οι γονείς χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δικαίωση των αγώνων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε σχολεία της Δυτικής Ελλάδας.

Μετά από συνεχή κινητοποίηση και παρέμβαση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Νίκο Δελέγκο, η κυβέρνηση αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση των τμημάτων στο 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, το Λύκειο Βραχνεΐκων, το Γυμνάσιο Ριόλου και το Λύκειο Λουσικών.

Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, στήριξε από την αρχή τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε αυτό τον δίκαιο αγώνα. Η παρουσία μας στις κινητοποιήσεις και η επίσκεψή μας μαζί με τους υπόλοιπους φορείς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ήταν καθοριστική για την επιτυχία των διεκδικήσεων.

Η ενεργός συμμετοχή των γονέων σε όλες τις φάσεις του αγώνα επιβεβαιώνει τον ρόλο τους ως εγγυητές της δημόσιας παιδείας. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι μια υπενθύμιση ότι η δημόσια παιδεία αποτελεί δικαίωμα και όχι προνόμιο.

Καλούμε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να παραμείνουν σε εγρήγορση για την προστασία της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, καθώς και για τη διασφάλιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ