Στα 305,291 δισ. ευρώ (160,5% του ΑΕΠ) διαμορφώθηκε το χρέος της γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο του 2013, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,4 δισ. ευρώ σε σχέση με του τελευταίου τριμήνου του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία για τους Τριμηνιαίους Μη Χρηματοοικονομικούς Λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Σε απόλυτη συμφωνία με τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει η Eurostat στις 22 Ιουλίου, ο κατήφορος της ελληνικής οικονομίας δεν έχει τέλος, κατατάσσοντάς την πρώτη σε χρέος στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ.
Άλλη μια αρνητική είδηση που επιβεβαιώνει το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και προμηνύει επιπρόσθετα μέτρα και περικοπές από Σεπτέμβρη.
Στα τέλη του προηγούμενου έτους, το κρατικό χρέος ήταν 303,918 δισ. ευρώ, ενώ στις αρχές (το α΄τρίμηνο του 2012) ήταν 280,4 δισ. ευρώ.
Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε στα 7,359 δισ. ευρώ, από 2,922 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2012 και το πρωτογενές έλλειμμα (χωρίς τις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους) αυξήθηκε στα 5,495 δισ. ευρώ, από 892 εκατ. ευρώ.
Τα έσοδα μειώθηκαν στα 16,663 δισ. ευρώ, από 24,842 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2012 και οι δαπάνες υποχώρησαν σε 24,022 δισ. ευρώ από 27,7645 το δ' τρίμηνο του 2012.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση