Thumbnail

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και αλληλέγγυοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής εξέτασης του προεδρείου της γενικής συνέλευσης.

     
 
Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω φαίνεται πως είναι οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που συνεχίζουν την κινητοποίηση εναντίον της διαθεσιμότητας, ενώ παράλληλα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προανακριτική εξέταση που διενεργείται για την απεργία τους, έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
 
Σήμερα το πρωί, την πόρτα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και συγκεκριμένα του 2ου Τμήματος Προστασίας του Κράτους & του Δημοκρατικού Πολιτεύματος θα περάσει το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της 2ας Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετασθούν ενόρκως.
 
Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί τους προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΠΑ.
 
«Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ. Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην ελεύθερη συγκρότηση και λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, μέσω της οποίας ζητούν «από όλους τους κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην αντιδημοκρατική παρέμβαση του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών».
 
Κάλεσμα στη συγκέντρωση απηύθυνε και η «Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας», που υποστηρίζει ότι «απεργοί του ΕΚΠΑ έχουν καταφέρει να απομονώσουν την κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί το τελευταίο της όπλο, τον εκφοβισμό».
 
«Οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ στέλνουν το μήνυμα προς όλους: οι δίκαιοι αγώνες που αποφασίζονται σε μαζικές γενικές συνελεύσεις μπορούν να σπάσουν την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία» συμπληρώνει η ΚΕΔΔΕ.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλύσιμο προσώπου
Το πλύσιμο του προσώπου με αλμυρό νερό είναι trending στο TikTok – Είναι, όμως, καλό για την επιδερμίδα;
Τι λένε οι ειδικοί για τη νέα εμμονή της beauty κοινότητας στη δημοφιλή πλατφόρμα;
Το πλύσιμο του προσώπου με αλμυρό νερό είναι trending στο TikTok – Είναι, όμως, καλό για την επιδερμίδα;