Thumbnail
Πρωτοσέλιδο της Αυγής

Καμία διαφορά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Αυγής, δεν πρόκειται να δει στα ΑΤΜ το 80% των συνταξιούχων, καθώς η παρακράτηση του 0,6% για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις συντάξεις, που θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, γίνεται στο πραγματικό ποσό (για πρώτη φορά) και όχι στο ύψος της σύνταξης του 2010, όπως έγινε σε μια σειρά περίπου 12 παρεμβάσεων - μειώσεων την προηγούμενη εξαετία.

Αντίθετα, ακριβώς εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αρκετές χιλιάδες συνταξιούχοι δεν θα έχουν μείωση, αλλά αύξηση των πραγματικών αποδοχών τους.

“Παρά την γκαιμπελική προσπάθεια να γίνει το άσπρο - μαύρο, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφάλισε ότι καμιά περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις” τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Διευκρινίσεις έδωσε και ο ΟΑΕΕ για τη χορήγηση προσωρινών συντάξεων: καθιστά σαφές ότι οι προσωρινές συντάξεις χορηγούνται ακόμη και στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ασφαλιστικό ταμείο. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι, το συγκεκριμένο ποσό, μαζί με τις προσαυξήσεις, να μην υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης