Η απαγόρευση τίθεται σε άμεση ισχύ κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου, επηρεάζει τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων -όπως σε Ιταλία και Ελλάδα- και πρόκειται για την πρώτη φορά που εφαρμόζεται νόμος για τις επιδημίες και την πρώτη απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας στην ιστορία της χώρας.
Η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση κορονοϊού στην Ελβετία ανακοινώθηκε την Τρίτη. Οι αριθμοί των μολυσμένων ανθρώπων αυξάνονται καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και ο αριθμός των τεστ για ύποπτες περιπτώσεις έχει αυξηθεί.
Ορισμένα σημαντικά γεγονότα, όπως δύο εκθέσεις ρολογιών, ο μαραθώνιος σκι του Engadin και τα καρναβάλια στο νότιο καντόνι του Ticino που συνορεύει με την Ιταλία, έχουν ήδη ακυρωθεί.
Οι αγώνες χόκεϊ επί πάγου στο Ticino θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.
Στις 17 Φεβρουαρίου, η Διεθνής Έκθεση Εφευρέσεων της Γενεύης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσε αναβάλλεται για έξι μήνες λόγω του κορονοϊού.
Ερωτηματικά παραμένουν για Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο προσελκύει περίπου 500.000 άτομα ετησίως και ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου, αλλά και αυτή η εκδήλωση θα πρέπει τώρα να ακυρωθεί ή να αναβληθεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ