Νίκος Χαρδαλιάς
Στεγανοποιείται η δομή φιλοξενίας - Αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών και των παζαριών - Ενισχύεται το κέντρο υγείας Κρανιδίου

Σε προληπτική καραντίνα τίθεται η περιοχή του Κρανιδίου και η δομή φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ,Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα 150 κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν μετά από σχετικό έλεγχο.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, στεγανοποιείται η δομή προσφύγων, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί της επομένης για 14 ημέρες.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμου. Ειχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, 1 εργαζόμενο και 1 στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή.

Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς.

Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κ. Χαρδαλιά με το δήμαρχο, Γιάννη Γεωργόπουλο, και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλύσιμο προσώπου
Το πλύσιμο του προσώπου με αλμυρό νερό είναι trending στο TikTok – Είναι, όμως, καλό για την επιδερμίδα;
Τι λένε οι ειδικοί για τη νέα εμμονή της beauty κοινότητας στη δημοφιλή πλατφόρμα;
Το πλύσιμο του προσώπου με αλμυρό νερό είναι trending στο TikTok – Είναι, όμως, καλό για την επιδερμίδα;