Υφασμάτινη μάσκα: Οδηγίες χρήσης από το Σωτήρη Τσιόδρα
Τις επόμενες ημέρες αναλυτικές ενημερωτικές οδηγίες για την ορθή χρήση των μασκών

Τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας υιοθετεί πλήρως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως «πρόκειται για την οριστική τοποθέτηση του European CDC (σ.σ. το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ό,τι αφορά τη χρήση των υφασμάτινων μασκών». Ειδικότερα, η χρήση της υφασμάτινης μάσκας συνιστάται σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμό, καθώς και σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, τις επόμενες ημέρες θα εκπονηθεί ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα δοθούν στους πολίτες αναλυτικές ενημερωτικές οδηγίες για την ορθή χρήση των μασκών αυτών, προκειμένου να μη δίνεται μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

«Όποιος κάνει χρήση τέτοιας μάσκας, θα πρέπει να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πάρα πολύ συχνά και σχολαστικά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki_agogi_4.jpg
Ειδικό Σχολείο Θήβας: Με κτιριακά προβλήματα και χωρίς τουαλέτα για ΑμεΑ
«Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας αξίζουν ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον μάθησης, το οποίο θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να...
Ειδικό Σχολείο Θήβας: Με κτιριακά προβλήματα και χωρίς τουαλέτα για ΑμεΑ