taxiarxai kliniki
«Καταπέλτης» ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στις οποίες δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασοπράς του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να προσβληθούν δεκάδες ασθενείς και εργαζόμενοι και να καταλήξουν τρεις άνθρωποι αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στο Open, o κ. Αρκουμανέας δήλωσε για την κλινική «Ταξιάρχαι» ότι «διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και στην οποία ο ΕΟΔΥ έχει κληθεί να συνδράμει. Θα δώσουμε στον εισαγγελέα τα σχετικά πορίσματα. Από τις πρώτες μας επισκέψεις στο Περιστέρι είδαμε ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ακριβώς για αυτό έχουμε 37 κρούσματα και τρεις νεκρούς. Στη συγκεκριμένη κλινική δεν τηρούσαν τα μέτρα και υπήρχαν κάποιοι εργαζόμενοι οι οποίοι αν και είχαν συμπτώματα συνέχισαν να εργάζονται. Ακόμη, υπήρξαν ασθενείς που είχαν συμπτώματα και έκαναν αιμοκάθαρση και αυτό συνέβαλε στη διασπορά του ιού».

«Όσοι εργαζόμενοι είναι θετικοί στον ιό απομονώθηκαν, ενώ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Θα εξετάζουμε και τους υπόλοιπους, έτσι ώστε εάν βρεθεί κάποιος θετικός να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

Αναφερόμενος στη μονάδα τεχνητού νεφρού της κλινικής και τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις υπογράμμισε ότι «όπου υπάρχουν υγειονομικές ή κλειστές δομές και είναι πιο εύκολη η διασπορά του ιού να υπάρχει ανησυχία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως έγινε και στην περίπτωση του Κρανιδίου. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε πιθανή διασπορά στην κοινότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pritaneon
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"