Στην Ελλάδα του 2014, όλοι μιλούσαν για τον «Σήφη» τον κροκόδειλο, που βρέθηκε στο Φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο.
Ο εντοπισμός του κροκόδειλου είχε πάρει τεράστια διάσταση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ δεκάδες ντόπιοι έστησαν καρτέρι για να εξασφαλίσουν (και να πουλήσουν) μία φωτογραφία του, ενώ οι κάθε είδους «ειδικοί» έκαναν ουρά για να δώσουν συνεντεύξεις.
Σύμφωνα με άρθρο του Δημήτρη Καλαντζή στο utopiazone.gr, πολλοί κάτοικοι της περιοχής είχαν βρει την ευκαιρία να μετατρέψουν τα χωριά τους σε τουριστικό προορισμό, λόγω της ύπαρξης του κροκόδειλου.
Η υπόθεση του «ασύλληπτου» κροκοδείλου διήρκησε ολόκληρους 8 μήνες μέσα στους οποίους πολλοί προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν. Έβγαλαν μπλουζάκια με τη στάμπα του Σήφη, αναπτήρες, πρότειναν την «πίτσα του Σήφη», άνοιξαν πρόχειρα καταλύματα για να φιλοξενήσουν τους απρόσμενους τουρίστες, ενώ συνέθεσαν και τραγούδι με εκατοντάδες προβολές στα κοινωνικά δίκτυα.
«Ο Σήφης δημιουργεί ανάπτυξη», φέρεται να έλεγε τοπικός πολιτικός που μάζευε υπογραφές για «να μείνει ο Σήφης στην περιοχή», ενώ άγνωστοι προκαλούσαν σαμποτάζ στις επιχειρήσεις ειδικών για την αιχμαλωσία και τη σωτηρία του.
Η αλήθεια για τον Σήφη όμως ήταν ότι ήταν ένα ζώο, το οποίο κάποιος τοπικός επιχειρηματίας προμηθεύτηκε από παράνομα κύκλωμα εμπορίας ζώων και το χρησιμοποίησε ως «ατραξιόν» για το κατάστημά του.
Σύμφωνα, με τις ίδιες πληροφορίες όταν αναγκάστηκε να κλείσει το εστιατόριο, «ξεφορτώθηκε» και την «ατραξιόν» του στο Φράγμα γιατί «δεν πήγαινε η καρδιά μου να το σκοτώσω».
Ο Σήφης ήταν μόλις ενός έτους, ήταν κροκόδειλος του Νείλου και μπορούσε να ζήσει τόσο σε νερό λίμνης όσο και σε θαλασσινό. Στο μέγεθος του (ένα μέτρο κυρίως σώμα και δύο μέτρα ουρά) δεν αποτελούσε κίνδυνο για ανθρώπους και μεγάλα ζώα. Με δεδομένο όμως ότι θα μεγάλωνε και θα μπορούσε να βγει από το φράγμα στις θαλασσινές παραλίες, δεν υπήρχε τρόπος για την ελεύθερη παρουσία του στην περιοχή.
Η λύση ήταν να αιχμαλωτιστεί και να μεταφερθεί στον Νείλο, όπου θα ζούσε ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον, με εναλλακτική λύση τη μεταφορά του στο θαλάσσιο ενυδρείο του Ηρακλείου.
Όμως, ο Σήφης δεν είχε αυτή τη τύχη, μία μέρα εντοπίστηκε νεκρός να επιπλέει στη θάλασσα, κάποιοι τον είχαν τραυματίσει με πέτρες. Ουδεμία δίωξη ασκήθηκε για τον θάνατο του Σήφη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέα έρευνα συνδέει γνωστά μαγειρικά λάδια με κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 30/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση